Torturat si tinut in lanturi timp de 50 de ani. Povestea elefantului care a "plans" in momentul eliberarii. VIDEO

Ultima actualizare: 10-07-2014 07:21
raju

Povestea lui Raju, un elefant torturat timp de 50 de ani de un braconier din India, face ocolul presei internationale.

Activistii din cadrul unei organizatii care lupta pentru protejarea animalelor au povestit ca, in momentul eliberarii, elefantul Raju aproape ca "plangea" relateaza The Independent.

Elefantul, care traia din mila turistilor, a fost capturat in urma cu 50 de ani, torturat si tinut in lanturi. Pentru ca nu era hranit in fiecare zi, de foame manca hartie si plastic pentru a supravietui. Lanturile in care era tinut l-au lasat cu rani care i-au deformat membrele.

Saptamana trecuta, elefantul a fost eliberat in urma unui ordin judecatoresc, dat de un tribunal din Uttar Pradesh, un stat din estul Indiei.

Sustinuti de politie si de autoritati locale, membrii organizatiei Wildlife SOS l-au eliberat pe elefantul chinuit de cand era pui. Barbatul care-l tinea captiv a incercat sa impiedice eliberarea lui Raju.

Cei veniti in ajutorul animalului s-au chinuit ore in sir sa-l convinga cu fructe si mancare sa intre in camionul adus pentru transportul sau catre un adapost pentru elefanti.

"A inceput sa planga cand l-am eliberat. A fost un moment emotionant pentru intreaga echipa. Elefantii sunt animale maiestuoase, dar si foarte inteligente. S-a dovedit ca au capacitatea de a simti tristetea, asa ca ne putem imagina prin ce a trecut timp de aproape jumatate de secol" a marturisit Pooja Binepal, membru Wildlife SOS UK.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO