Tony Sheridan, fost membru Beatles, a murit la varsta de 72 de ani

Ultima actualizare: 22-02-2013 00:53
Tony Sheridan

Tony Sheridan, cantaretul, compozitorul si chitaristul britanic, membru in trupa The Beatles, a murit duminica, 16 februarie, in Hamburg, Germania. Sheridan avea 72 de ani.

Vestea mortii lui TONY SHERIDAN a fost facuta publica de fiica acestuia, Wendy Clare Sheridan-McGinnity, potrivit huffingtonpost.com, care citeaza publicatia The New York Times.

Chiar daca Sheridan nu a facut parte pentru mult timp din trupta THE BEATLES, implicarea acestuia a fost esentiala. Cantaretul i-a intalnit pe membrii trupei - John Lennon, Paul McCartney si George Harrison la chitara, Stuart Sutcliffe la chitara-bas si Pete Best la percutie - in 1960, atunci cand acestia au ajuns in Hamburg, sa cante pentru un club. Sheridan era deja un cantaret implinit la acea vreme, insa i-a placut trupa britanica.

Atunci cand Sutcliffe si Best au parasit trupa, McCartney a preluat conducerea la chitara bas, iar Ringo Starr a devenit, in 1962, noul chitarist al formatiei britanie. In ultimii ani, Sheridan a sustinut de mai multe ori ca el a fost cel care l-a adus pe Starr in trupa.

In primavara lui 1961, producatorul german Bert Kaempfert le-a oferit, atat lui Sheridan cat si trupei The Beatles, contracte de inregistrare. Insa, exista si optiunea ca The Beatles sa inregistreze de una singura.

In timpul sesiunilor de studio din Hamburg, din 1961 si 1962, Sheridan si The Beatles au inregistrat noua piese impreuna, sub numele Tony Sheridan and The Beat Brothers. Sheridan a interpretat sapte dintre acestea - "My Bonnie", "The Saints", "Why (Can't You Love Me Again)", "Nobody's Child", "Take Out Some Insurance On Me, Baby", "Sweet Georgia Brown" si "Swanee River". Restul de doua au fost inregistrate numai de Beatles - "Cry For a Shadow", piesa instrumentala interpretata de Lennon si Harrison si "Ain't She Sweet", cantata de Lennon.

Atunci cand primul single al trupei - "My Baby" - a fost lansat in Germania, in octombrie 1961, fanii Beatles din Liverpool au luat cu asalt magazinele locale de muzica, solicitand discul. Unul dintre managerii acestor magazine, Brian Epstein, curios sa vada de ce formatia creaza atata isterie, a mers sa ii vada live la localul The Cavern. Formatia l-a impresionat pe loc, Epstein a devenit, la insistentele proprii, managerul trupei si le-a obtinut un contract cu casa de discuri EMI. Acesta a fost momentul in care destinul lui Sheridan s-a desprins de cel al trupei The Beatles.

Paul McCartney l-a poreclit pe Sheridan "The Teacher" (n.r. "Profesorul"), in admiratie pentru acesta.

Cele mai recente inregistrari ale acestuia inclus "Vagabond" (2002) si DVD-ul "Chantal Meets Tony Sheridan" (2005), care include piesa "Tell Me If You Can", scrisa in 1962, impreuna cu McCartney.

Tony Sheridan a avut trei baieti – Tony Jr., Bennet si Felim - si doua fete - Wendy Clare si Amber.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO