Teresa May, dupa lipsa de incredere a politicienilor: "Alegerea este intre mine si Jeremy Corbyn. Nimeni nu-l vrea pe el"


Ultimul update: Vineri 21 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Marti 18 Iulie 2017 11:30
Categorie: Stiri externe
Theresa May tine un discurs

Premierul May le cere conservatorilor sa puna capat disputelor interne pentru ca risca ascensiunea laburistilor pe Downing Street.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a cerut parlamentarilor conservatori sa puna capat disputelor interne si zvonurilor calomnioase pentru ca risca o ascensiune a laburistilor condusi de Jeremy Corbyn la Guvern, transmite Sky News.

Mai multi ministri si-au exprimat in public pozitiile contradictorii cu privire la cheltuielile publice si strategia guvernamentala de Brexit, dupa ce premierul May a pierdut majoritatea conservatoare in alegerile anticipate din Marea Britanie.

Insa, May a luat cuvantul la o petrecere de vara a parlamentarilor conservatori si le-a spus sa puna capat ”zvonurilor calomnioase si carcotase”.

”Alegerea este intre mine si Jeremy Corbyn. Nimeni nu-l vrea pe el. Mergeti, sper sa aveti o vacanta de vara cum se cuvine si sa reveniti pregatiti pentru treburi serioase”, a spus premierul Theresa May.

De asemenea, aceasta are de gand sa-i avertizeze pe ministri la sedinta guvernamentala saptamanala cu privire la scurgerea de informatii din Guvern.

Aceste comentarii vin dupa o serie de scurgeri de informatii in presa, care l-au vizat pe ministrul Finantelor, Philip Hammond.

Hammond a ajuns saptamana trecuta pe primele pagine ale publicatiilor britanice, dupa ce un ministru l-a acuzat, sub protectia anonimitatii, ca vrea sa distruga Brexitul.

De asemenea, acesta ar fi spus: ”chiar si o femeie poate conduce un tren” atunci cand a comentat taierile cheltuielilor publice la o intalnire guvernamentala de pe Downing Street.

Ministrul Finantelor a negat ca ar fi facut vreodata asemenea comentarii, chiar si la o intalnire privata a ministrilor din Guvernul May.

Un purtator de cuvant guvernamental a refuzat ca discute despre continutul scurgerilor de informatii, dar a sugerat ca premierul le va aminti ministrilor ca Executivul trebuie sa fie capabil sa tina discutii despre politica guvernamentala in privat.

Ministrul Transporturilor, Chris Grayling, a incercat sa minimalizeze clivajele din Cabinet cu privire la Brexit.

”Nu vad acele clivaje uriase care imi sunt sugerate de ziarele de duminica, cred ca cineva exagereaza” a declarat Grayling

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO