Tentativa de deturnare a unui avion Alitalia catre Tripoli

Ultima actualizare: 07-05-2012 13:55
aeroport

Un kazah a incercat duminica seara sa imobilizeze o insotitoare de bord intr-un avion al companiei Alitalia, declarand ca intentioneaza sa deturneze aparatul catre Tripoli, relateaza AFP.

VIDEO. Ciocnire pe aeroportul JFK. Un Airbus A380 matura un CRJ 700

Valeri Tolmacev, aflat intr-o stare de agitatie pronuntata si inarmat cu un cutit, s-a apropiat de una dintre insotitoarele de zbor aflate la bordul cursei AZ329, care zbura pe ruta Paris - Roma.

Barbatul a incercat sa o imobilizeze pe insotitoarea de bord, declarand ca vrea sa deturneze catre Tripoli avionul cu 131 de pasageri la bord.

Tolmacev, in varsta de 48 de ani, a fost neutralizat rapid de personalul avionului si de pasageri, care au profitat de un moment de neatentie pentru a-l tranti la podea si a-l transporta la locul sau, unde i-a fost administrat un sedativ, scrie Mediafax.

Agresorul este consilier al delegatiei Kazahstanului la sediul UNESCO de la Paris si nu avea rezervare la nici un hotel din Roma, nici o destinatie clara in capitala Italiei.

Avionul a aterizat fara incidente pe aeroportul international Fiumicino in jurul orei locale 22.05 (23.05, ora Romaniei).

Barbatul, care nu are legaturi cu terorismul international, a fost retinut de politia de frontiera italiana.

Insotitoarea de bord a suferit rani usoare in urma incidentului, dar starea sa de sanatate nu este ingrijoratoare.

Ghici cine vine la cina? Un avion s-a "infipt" intr-o casa

Citeste si:

Particula lui Dumnezeu a fost gasita!? Zvonul creeaza isterie in lume

Apple si Google stiu unde ai fost si ce ai facut de Paste

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO