Tensiunile cresc la Moscova, în urma amenințărilor lui Trump. ”Cum se va răzbuna Rusia?”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2018 11:09
Categorie: Stiri externe
TRUMP PUTIN G20

Preocupările cresc în Rusia cu privire la potențialele atacuri ale americanilor cu rachete asupra Siriei, explică corespondetul BBC de la Moscova, Steve Rosenberg.

Aici în Moscova, preocupările sunt tot mai mari cu privire la SUA și aliații lor plănuiesc să lanseze atacuri asupra Siriei”, a transmis Steve Rosenberg.

Cum se va răzbuna Rusia?”, se întreabă jurnalistul. ”Asta depinde de impactul pe care îl va avea atacul americanilor, țintele pe care le aleg și victimele de partea Rusiei”, este răspunsul acestuia.

În martie, șeful general al Forțelor Armate ruse spunea că dacă va exista un atac al SUA asupra Siriei și dacă acolo vor exista victime de partea Rusiei, atunci Rusia va răspunde prin atacuri asupra americanilor.

Deja se știe faptul că armata rusă are deja avioane de război care survolează peste Siria. Încă nu se știe dacă sunt pregătiți să le folosească împotriva SUA și nu știm efectiv dacă ei vor fi”, a subliniat jurnalistul.

Este războiul aproape?

Veștile bune sunt că nici Rusia, nici America nu-și doresc un război. Sunt două puteri nucleare puternice și amândouă înțeleg că în final va exista un câștigător. Veștile proaste sunt că de ambele părți avem mult discurs și amenințări și în asemenea situații mereu există pericol de o ciocnire accidentală, o confruntare accidentală care s-ar putea transforma într-un conflict imens”, a conchis Steve Rosenberg.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

Tags: rusia, siria, razboi, bbc,

Nouă regulă pentru cei care călătoresc cu avionul în SUA, la controlul de securitate
Donald Trump ar avea un fiu ilegitim. Mărturiile unui fost angajat
Ancheta internaţională privind presupusul atac chimic din Siria începe sâmbătă
VIDEO PROTVPLUS.RO