In aceasta tara, un copil moare la fiecare 6 minute

25-07-2011 09:05

copil

Un copil se stinge din cauza malnutritiei la fiecare 6 minute pe taramul blestemat, uitat de Dumnezeu, unde moartea este privita ca o eliberare.

Intr-o singura zi in Somalia mor 250 de copii din cauza foametei, potrivit unui raport intocmit de UNICEF.

Copii nevinovati mor de inanitie in Somalia, iar parintii lor privesc neputinciosi cum pruncii li se sting. Ca si cum aceasta tragedie, care pare fara sfarsit, nu ar fi suficienta, micuti de 5 ani sunt rapiti din sanul familiei si antrenati pentru a fi luptatori intr-un razboi, nu impotriva foametei, ci impotriva vietii.

Reprezentantii UNICEF au pus la cale o misiune de ajutorare a populatiei. Cateva elicoptere vor ajunge in zona cu alimente pentru populatia infometata.

"Trebuie sa ne implicam mult mai mult. Rata mortalitatii in randul copiilor a crescut in mod dramatic. Este de datoria noastra sa incercam sa salvam cat mai multe vieti", a declarat directorul executiv al UNICEF.

Potrivit organizatiei, pentru slavarea copiilor din Somalia, in urmatoarele sase luni, ar fi nevoie de 62,8 milioane de lire sterline.

"UNICEF face tot ce poate pentru fiecare copil in parte. Fiecare viata este importanta', a mai declarat un reprezentant UNICEF.

Sursa: The Sun

Tags: somalia, unicef,


VIDEO PROTVPLUS.RO