Au facut cariera, au succes in viata, dar sunt inca virgini la 30 de ani. Cum ii ajuta fundatia "Maini albe"

15-06-2015 11:28


Daca la noi parintii se plang ca tinerii isi incer viata sexuala prea devreme, intr-o tara asiatica guvernul e alarmat ca multi nu si-o incep niciodata.

Este vorba despre Japonia, unde unul din patru barbati cu varste peste 30 de ani sunt virgini, potrivit celor mai recente statistici guvernamentale. Nu e de mirare ca a aparut si un termen special, “yaramiso”, dar si diverse organizatii si business-uri care sa-i ajute sa isi piarda virginitatea, scrie Daily Telegraph.

O plimbare prin suburbiile capitalei ar pacali pe oricine ca japonezii sunt dezinhibati si fara probleme de natura intima. Exista insa si oameni ca Takashi, care a cerut sa nu i se filmeze fata si sa i se schimbe numele. Desi se apropie de varsta mijlocie, Takashi nici n-a sarutat vreodata o femeie dar ii e rusine sa recunoasca asta in fata prietenilor si rudelor.

''Am fost putin surprins ca au facut un film despre cineva ca mine'', spune el, dupa ce a vazut “Virgin la 40 de ani".

Takashi nu e singurul. Un studiu guvernamental arata ca un sfert dintre barbatii necasatoriti cu varsta intre 30 si 40 de ani din Japonia sunt in aceeasi situatie. Unii au facut o alegere constienta, dar altii isi doresc o schimbare. Numarul mare de virgini nu face decat sa agraveze declinul demografic al Japoniei, astfel incat autoritatile incurajeaza programele destinate incurajarii acestor barbati.. Exista chiar un manual special pentru virgini, care sa-i ajute sa depaseasca barierele''.

Academia Virginilor”, creata de ONG-ul “Maini albe”, ofera cursuri despre cum sa ai o relatie care sa includa si sex, dar si diverse activitati care sa ii ajute pe “yaraiso” sa scape de complexe – de pilda, ore de desen la care creioneaza nuduri feminine folosind un model.

Specialistii au si o explicatie pentru fenomenul “yaraimso”: de vina este incetinirea cresterii economice, care ii face pe barbati sa se simta emasculati. “Multi si-au pierdut increderea in sine odata cu puterea economica”, spune Yoko Itamoto, sefa unei agentii matrimoniale. „In ultimele doua decenii, barbatii japonezi au trait intr-un climat foarte dur si competitiv”.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO