Țara în care milioane de cazuri de Covid-19 nu au fost detectate, deși se fac un milion de teste pe zi

Ultima actualizare: 11-09-2020 16:31
Test covid
Shutterstock

Milioane de cazuri de Covid-19 nu ar fi fost detectate în India de la începutul pandemiei, conform unui studiu publicat în Jurnalul Indian de Cercetări Medicale.

Conform studiului, pentru fiecare caz confirmat în luna mai au fost între 82 și 130 de persoane infectate care nu au fost diagnosticate, relatează Reuters.

Datele oficiale arată că 4,5 milioane de persoane au fost infectate cu Covid-19, dar experții consideră că numărul real s-ar ridica la 6,5 milioane de cazuri. Doar vineri, bilanțul cazurilor a crescut cu 96.551.

Rata infectărilor din India este una dintre cele mai ridicate la nivel mondial.

Studiul, realizat de oameni de știință ai guvernului și alți experți din sănătate, confirmă faptul că multe cazuri ar fi rămas nedectate din cauza numărului mic de testări de la începutul pandemiei, precum și a faptului că erau testate doar persoanele simptomatice.

În perioada realizării studiului, în India erau efectuate doar 100.000 de teste pe zi, comparativ cu 1,1 milioane de teste pe zi, câte sunt efectuate în prezent.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unei testări în masa efectuate în India, care a determinat faptul că mult mai mulți oameni au anticorpi pentru Covid-19 decât cei care au fost oficial diagnosticați.

Comparativ cu numărul cazurilor confirmate, rata deceselor este relativ mica în India. Cu 1.209 decese confirmate vineri, bilanțul a ajuns la 76.271.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!