Țara în care influencerii de pe Instagram au fost incluși în prima etapă de vaccinare. Explicația autorităților

18-01-2021 08:38


vaccin indonezia

Mai mulți influenceri de pe Instagram din Indonezia au fost printre primii care au fost vaccinați anti-Covid.

 

Influencerii de de Instagram din Indonezia au fost printre primii care au primit vaccinul împotriva coronavirusului. La scurt timp, unul dintre ei a fost surprins în timp ce participa la o petrecere la câteva ore după ce primise serul.

Președintele Joko Widodo a demarat miercuri acțiunea de inoculare a națiunii cu ajutorul vedetei TV locale Raffi Ahmad, care ar fi urmărit de peste 50 de milioane de persoane pe rețeaua de socializare.

„Nu vă temeți de vaccinuri”, a postat acesta pe contul personal.

Câteva ore mai târziu, fotografiile îl surprindeau pe Raffi petrecând fără mască și ignorând toate restricțiile și distanțarea socială.

Un oficial înalt al ministerului Sănătății a precizat că „atunci când sunteți vaccinat, trebuie să respectați în continuare regulile”.

În urma criticilor, vedeta de pe rețelele de socializare și-a cerut scuze public. Poliția a declarat că cercetează dacă a încălcat legea.

Cu toate acestea, oficialul Ministerului Sănătății a declarat că decizia de a include influencerii în prima etapă de de vaccinare face parte dintr-o strategie deliberată de comunicare.

Un sondaj efectuat luna trecută a arătat că doar 37% dintre cetățenii din Indonezia au spus că sunt dispuși să se vaccineze.

 

Sursa: nypost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO