Țara în care aplicația Tinder e obligată să furnizeze serviciilor secrete datele utilizatorilor


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 22:19
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 22:08
Categorie: Stiri externe
Tinder, obligat să furnizeze datele utilizatorilor

Aplicația Tinder este obligată să furnizeze datele personale ale utilizatorilor din Rusia serviciilor de securitate din această țară.

Informația a fost furnizată de Roskomnadzor, agenţia rusă de supervizare a telecomunicaţiilor, care întocmeşte o listă de servicii online active în Rusia care trebuie să furnizeze date ale utilizatorilor autorităţilor ruse.

Tinder "a fost adăugată la acest registru după ce a transmis informaţiile necesare, la solicitarea Roskomnadzor", a postat pe Twitter agenţia rusă.

Această listă este stabilită de Roskomnadzor în colaborare cu serviciile de securitate ruse, printre care și FSB, fostul KGB. Ea îi obligă pe cei aflaţi pe listă să pună la dispoziţia autorităţilor cheile de codificare a informaţiilor şi să conserve în Rusia datele utilizatorilor timp de şase luni.

În prezent, pe acest registru se află zeci de companii, printre care şi reţeaua rusă de socializare Vkontakte.

În aprilie 2018, autorităţile ruse au dispus blocarea mesageriei criptate Telegram atâta timp cât această aplicaţie nu va furniza serviciilor de securitate ruse mijloacele de a citi mesajele utilizatorilor, ceea ce ea a refuzat. Telegram a reuşit totuşi să ocolească acest blocaj şi a rămas în general destul de accesibilă în Rusia.

În ianuarie, Roskomnadzor a lansat de altfel proceduri administrative împotriva Twitter şi Facebook, acuzând-le că nu respectă legea care impune stocarea datelor.

Din acest motiv, autorităţile ruse au dispus în 2016 blocarea reţelei sociale profesionale LinkedIn, care de atunci este inaccesibilă în ţară.

Lansată în 2012, aplicaţia de dating Tinder, proprietate a Match.com a grupului american InterActive Corp (IAC), este una dintre cele mai populare din lume.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO