Țara din Europa care a impus din nou restricții pentru români

Ultima actualizare: 23-06-2020 21:21
Avion
StirilePROTV

Ministerul de Externe din Estonia a anunțat că românii care merg în această țară vor trebui să stea în izolare timp de două săptămâni, din cauza ratei mare de infectare din România.

Măsura este valabilă începând cu data de 22 iunie și a fost impusă pentru cetățeni care vin din șase state europene: Polonia, Suedia, România, Bulgaria, portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Pe de altă parte, autoritățile de la Tallinn au anunțat că nu vor mai trebui să intre în autoizolare cetățenii și-au petrecut ultimele 14 zile în Austria, Spania, Olanda, Croația, Islanda, Irlanda, Italia, Grecia, Cipru, Lituania, Liechtenstein, Luxemburg, Letonia, Norvegia, Franța, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Elveția, Danemarca, Cehia și Ungaria.

Pe 28 mai, guvernul estonian a hotărât redeschiderea granițelor începând cu data de 1 iunie. Pot intra în țară doar cetățeni care vin din Uniunea Europeană, Schengen și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și care nu prezintă simptome de îmbolnăvire.

Lista țărilor „sigure” este actualizată în fiecare zi de vineri. Sunt scutite de autoizolare persoanele care vin din state cu o rată de infectare este mai mică de 15, adică să aibă mai puțin de 15 bolnavi la suta de mii de locuitori.

România a ridicat restricțiile pentru persoanele venite din Estonia

 

Decizia guvernului de la Tallinn vine într-un moment în care autoritățile române au anunțat că persoanele care vin din Estonia în România nu vor mai intra în carantină/izolare timp de 14 zile.

Pe listă au mai fost adăugate Finlanda, Italia,  Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci cazuri la un milion de locuitori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO