Țara care vrea să vaccineze anti-Covid toată populația până în octombrie

04-02-2021 12:25


Virgil Musta n-a avut reacții adverse la vaccin, deși este alergic: ”Reduce la zero riscul de boală severă și de mortalitate”

Autorităţile din domeniul sanitar din Australia au declarat joi că îşi propun să vaccineze întreaga populaţie împotriva COVID-19 până în octombrie, în contextul anunţului privind asigurarea a 150 de milioane de doze de vaccin.

Primul-ministru australian Scott Morrison a informat că Australia şi-a asigurat încă 10 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, aprobat pentru utilizare în această ţară la sfârşitul lunii ianuarie, ducând numărul total de doze asigurate la 150 de milioane, conform dpa.

În acest număr intră 20 de milioane de doze de la Pfizer/BioNTech, 53,8 milioane de doze la Oxford/AstraZeneca, 51 milioane de doze de la Novavax şi 25,5 de milioane de doze prin programul COVAX, a informat ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, într-o conferinţă de presă.

"Începem iniţial cu Pfizer la sfârşitul acestei luni şi apoi cu AstraZeneca în martie ... (iar ulterior) vom creşte ritmul cu scopul de a vaccina populaţia până în octombrie", a precizat Brendan Murphy, un înalt responsabil din domeniul sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că "toţi locuitorii Australiei" vor primi vaccinul.

"Guvernul va oferi vaccinuri anti-COVID19 gratuit tuturor deţinătorilor de viză australiană", a adăugat Hunt.

Cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, Australia a înregistrat circa 28.500 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, o rată pe cap de locuitor semnificativ mai mică decât majoritatea ţărilor dezvoltate. De asemenea, numărul deceselor provocate de COVID-19 este până în prezent de 909, fără a fi raportate decese în ianuarie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO