Țara care se confruntă cu o criză alimentară "fără precedent". Mesaj alarmant transmis de ONU

Ultima actualizare: 26-06-2020 16:06
foamete
Shutterstock

Criza alimentară din Siria afectează acum mai mult de jumătate din populaţia ţării, a transmis vineri Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU, spunând că situaţia este "fără precedent".

Programul Alimentar Mondial a transmis într-un comunicat că 9,3 milioane de sirieni, dintr-o populaţie totală de circa 17 milioane, sunt într-o situaţie de insecuritate alimentară, în creştere cu 1,4 milioane faţă de acum şase luni.

"Criză alimentară fără precedent"

 

"Sirienii se confruntă în prezent cu o criză alimentară fără precedent, în contextul în care preţurile alimentelor de bază au atins niveluri nemaiîntâlnite chiar şi la apogeul conflictului de nouă ani", a precizat PAM.

Preţurile la alimente au crescut cu peste 200% în mai puţin de un an din cauza "stagnării economice, prăbuşirii economiei libaneze - care este un pod vital pentru Siria - şi măsurilor de izolare legate de COVID-19", a adăugat agenţia.

PAM e făcut publice aceste date în ajunul unei conferinţe a donatorilor pentru Siria.

Nevoie urgentă de finanțare

 

Agenţia, care are sediul la Roma, a spus că oferă ajutoare alimentare pentru 4,8 milioane de sirieni, dar că are nevoie "urgent" de 200 de milioane de dolari pentru a continua operaţiunile în acest an.

"Dacă nu vor fi găsite noi finanţări până în august, PAM va fi nevoit să reducă drastic raţiile, precum şi numărul persoanelor care primesc alimente începând din octombrie 2020", a atras atenţia agenţia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO