Țara care a înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19, după ce „scăpase” de epidemie

Ultima actualizare: 23-08-2020 13:20
Coreea de Sud anunță depășirea pragului critic al epidemiei de coronavirus

Coreea de Sud a raportat duminică cea mai mare creştere a numărului de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus după începutul lunii martie, autorităţile temându-se că ţara se află ''în pragul unei epidemii naţionale'', relatează agenţia AFP.

Majoritatea celor 397 de noi cazuri de infectare au fost înregistrate în regiunea metropolitană Seul, unde trăieşte jumătate din populaţia acestei ţări de 51 de milioane de locuitori, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

Autorităţile au avertizat că, în cazul unei creşteri rapide a numărului de cazuri, măsurile de distanţare fizică ar putea fi în continuare înăsprite.

"Situaţia este foarte gravă şi serioasă deoarece suntem pe punctul de a avea o epidemie naţională", a declarat presei directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) din Coreea de Sud, Jung Eun-kyeong.

Numărul infecţiilor nu a atins încă nivelul maxim, potrivit lui Jung Eun-kyeong, care a îndemnat locuitorii să rămână în case, în cazul în care acest lucru este posibil.

Săptămâna trecută, măsurile restrictive au fost înăsprite în Seul şi în împrejurimi. Sâmbătă, Coreea de Sud a anunţat că va extinde pe întreg teritoriul său, începând de duminică, înăsprirea restricţiilor aplicate deja în regiunea Seul, pentru a frâna răspândirea noului tip de coronavirus.

Coreea de Sud a interzis începând de marţi marile adunări publice şi a ordonat închiderea cluburilor de noapte, a muzeelor, precum şi a unor restaurante în Seul şi în regiunea capitalei, din cauza creşterii numărului de contaminări. Înăsprirea restricţiilor vizează de asemenea întâlnirile între persoane, dar şi activităţile sportive profesionale, competiţiile urmând să fie din nou disputate în spatele uşilor închise. Toate plajele din Coreea de Sud au fost de asemenea închise.

Duminică, Guvernul metropolei Seul a anunţat că, începând din noaptea de duminică spre luni, purtarea măştii va deveni obligatorie în spaţiile închise, precum şi în cartierele aglomerate din capitală.

Până în prezent, Coreea de Sud a înregistrat un total de 17.399 de cazuri de contaminare - dintre care jumătate au provenit din zona Seul - şi 309 decese.

Ţara a fost în februarie a doua cea mai afectată de pandemie, după China, locul în care a apărut.

Autorităţile sud-coreene au reuşit să ţină situaţia sub control printr-o strategie extinsă de testare şi de urmărire a contactelor persoanelor infectate, fără a impune carantina obligatorie, notează AFP.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO