Țara care a devenit un nou focar de coronavirus. Trump vrea să le interzică cetățenilor să intre în SUA

Ultima actualizare: 21-05-2020 14:37

Situaţia este tot mai sumbră în Brazilia, unde numărul celor răpuși de Covid a crescut cu aproape 1.200 în doar 24 de ore. În total, sunt peste 18.000 de decese.

Brazilia este, de departe, ţara cel mai greu lovită din America latină, iar experţii avertizează că vârful pandemiei nu poate să apară mai devreme de începutul lui iunie.

Pe de altă parte, Statele Unite au cel mai mare număr de infecţii din lume, aproape 1,6 milioane. Dar, preşedintele Trump are perspectiva lui şi vrea să organizeze un summit G7, în pofida pandemiei.

Donald Trump: "Dacă am testa un milion de oameni, în loc de 14 milioane, am avea mai puține cazuri, nu-i așa? Așa că eu văd asta ca un titlu de glorie. Nu-i așa? E un titlu de glorie. Este un omagiu pentru testarea pe scară largă și pentru profesioniștii care fac această muncă."

Oficial, de azi toate cele 50 de state americane s-au redeschis. Dar măsurile de relaxare se aplică diferit de la o regiune la alta. În Georgia de exemplu, oamenii trebuie să păstreze o anumită distanţă fizică atunci când se antrenează. Pe când în Nevada, sălile de sport au încă lacătul pe uşă.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a dat publicităţii un ghid de 60 de pagini ce conţine paşii pe care trebuie să-i facă statele federale, fără a da naştere unor noi focare. De exemplu, autobuzele şcolare trebuie să fie ocupate doar pe jumătate, iar între elevi trebuie să fie liber un rând de scaune.

Dr. Robert Redfield, director CDC: "Transmiterea comunitară care a copleșit departamentele de sănătate publică la sfârșitul lunii februarie, martie, aprilie începe să scadă."

Statele federale au voie să repornească economia doar dacă în ultimele două săptămâni nu au înregistrat o creştere a numărului de cazuri. Potrivit CNN, în cel puţin 17 state americane au fost raportate noi infectări cu COVID-19.

Andy Beshear, guvernator Kentucky: "Dacă vom vedea creșteri dramatice, atunci vom putea pune din nou pauză."

Între timp, Brazilia a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a numărului de infecţii raportate de când pandemnia a cuprins această ţară. Doar pentru un interval de 24 de ore, autorităţile au raportat peste 17.400 de cazuri şi aproape 1.180 de decese!

Reporter: Luați în consideare, în cele din urmă, o interdicție de călătorie pentru Brazilia și America latină?
Trump : Da, luăm asta în considerare. Pe mine mă preocupă totul. Nu vreau ca oameni (din străinătate) să vină aici și să-i infecteze pe ai noștri. Nu vreau oameni de acolo bolnavi... Ajutăm Brazilia cu ventilatoare.

Numărul total de contaminări se apropie de 280.000, ceea ce plasează Brazilia pe locul al treilea în lume după Statele Unite şi Rusia.

Virusul a ajuns inclusiv la triburile izolate din jungla amazoniană.

În Brazilia, situaţia ar putea fi chiar mai gravă în realitate. Comunitatea ştiinţifică estimează că cifrele oficiale sunt mult subestimate - poate chiar de 15 ori! Pentru că sunt foarte puţine teste de depistare a infecţiilor.

Şi, dacă virusul continua să se răspândească în asemenea ritm, pandemia ar putea copleşi capacitatea sistemului sanitar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!