Tânăra poreclită „zombie Angelina”, condamnată la 10 ani de închisoare în Iran

Ultima actualizare: 12-12-2020 11:47
Sahar Tabar
Instagram

Tânăra care a devenit cunoscută datorită postărilor sale pe Instagram, Sahar Tabar, a fost condamnată la 10 ani de închisoare din cauză că a postat online imagini editate. 

Tânăra fusese arestată în urmă cu un an pentru postările sale de pe rețelele de socializare, scrie The Guardian.

Sahar Tabar, în vârstă de doar 19 ani, a ajuns să fie remarcată după ce și-a modificat aspectul și a postat imagini cu ea însăși, cu un chip slab, asemănător unui zombie. Ea a fost poreclită „zombie Angelina”, după ce a spus că a trecut prin zeci de operații estetice pentru a arăta precum cunoscuta Angelina Jolie.

Postările de pe rețelele de socializare i-au adus, la un moment dat, chiar 486.000 de fani pe Instagram. Pe lângă faima pe rețelele de socializare, ea a ajuns și în atenția autorităților iraniene.

În urmă cu un an, a fost arestată pentru incitare la violență, obţinerea de venituri prin mijloace necorespunzătoare, încurajarea corupţiei tinerilor și lipsă de respect față de Republica Islamică.
În primăvară, ea a cerut să fie eliberată, spunând că starea ei de sănătate s-a înrăutățit și s-a infectat cu COVID-19.

O jurnalistă iraniană a lansat chiar un apel către Angelina Jolie să facă o campanie pentru eliberarea tinerei. „Republica Islamică are o istorie de chinuri ale femeilor. Trebuie să fim uniți împotriva acestui apartheid de gen”, a spus aceasta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO