Tânără gravidă în 5 luni, împușcată în abdomen de o femeie, acuzată că și-a ucis copilul


Ultimul update: Vineri 28 Iunie 2019 11:59
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2019 09:05
Categorie: Stiri externe
Tânără gravidă în 5 luni, împușcată în abdomen de o femeie, e acuzată că și-a ucis copilul

O tânără din Alabama, SUA, care a fost împușcată în abdomen în momentul în care era însărcinată în 5 luni, pierzând copilul, este acum acuzată că și-a ucis bebelușul nenăscut.

Membrii unui juriu de la tribunalul din Jefferson County, statul Alabama, au decis inculparea pentru omucidere a tinerei Marshae Jones, 27 de ani, în baza rolului pe care aceasta l-a avut în provocarea incidentului armat, informează CNN

 

Jones era însărcinată în 5 luni în momentul în care a început să se certe cu o altă femeie, în decembrie anul trecut, în fața unui magazin din Pleasant Grove.

Potrivit autorităților, cearta ar fi pornit de la tatăl copilului.

"Mama copilului a fost cea care a inițiat și continuat cearta, care a dus la moartea copilului nenăscut", a declarat locotentul de poliție din Pleasant Grove, Danny Reid.

Aceasta a menționat că cearta a determinat-o pe cealaltă femeie, Ebony Jemison (23 de ani), să reacționeze și să se apere. Polițistul a adăugat că nu ar descrie-o pe Jones ca fiind o victimă în acest caz.

"Investigația a arătat că unica victimă în acest caz a fost copilul nenăscut", a mai spus Reid.

Controverse

 

Însă acest caz a provocat controverse, autoritățile statului Alabama fiind acuzate că prioritizează fetușii în detrimentul femeilor.

În mai, statul Alabama a aprobat cea mai strictă lege privind avortul din SUA. Astfel, în Alabama, avortul va fi ilegal în aproape toate cazurile, mai puţin în cele în care este pusă în pericol viaţa mamei.

Conform noii legi, medicii care efectuează procedura de avort ar putea face până la 99 de ani de închisoare, o pedeapsă similară pentru infracţiuni precum violul sau crima.

Responsabilii unei organizații care sprijină femeile ce nu pot să suporte costul unei intreruperi de sarcină susțin că acuzațiile împotriva tinerei de 27 de ani sunt ridicole.

"Marshae Jones este inculpată pentru omucidere pentru că era însărcinată și a fost împușcată după ce s-a angajat într-o altercație cu o persoană care avea o armă. Statul Alabama dovedește încă o dată că din momentul în care o femeie este gravidă singura ei responsabilitate este să aducă pe lume un copil viu, sănătos și că orice acțiune care ar împiedica asta este considerată un act criminal", a declarat directorul Amanda Reyes.

Omuciderea se poate pedepsi cu până la 20 de ani de închisoare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO