Un polițist a împuşcat mortal un suspect pe care iniţial voia să îl aresteze:"Las-o sau te împuşc"


Ultimul update: Vineri 28 Iunie 2019 09:35
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2019 08:17
Categorie: Stiri externe

Un polițist american a împuşcat mortal un suspect pe care iniţial voia să îl aresteze. S-a întâmplat într-un oraş din Carolina de Nord şi episodul a fost filmat de camerele video pe care oamenii legii le aveau asupra lor.

"O să te împuşc! O să te împuşc! Opreşte-te! Lasă arma! Dacă nu îi dai drumul... Ai luat-o? Las-o sau te împuşc! Am pus mâna pe ea! Lasă arma! O, Doamne!"

Echipajul de poliţie a fost chemat să intervină într-un scandal de violentă domestică. În momentul în care oamenii legii i-au pus cătuşele suspectului, operaţiunea a degenerat.

Împuşcata, victima a fost dusă de urgentă la spital, dar medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Cât despre cei patru ofiţeri, trei bărbaţi şi o femeie, ei au fost forţaţi iniţial să îşi predea armele şi să intre în concediu până la finalizarea anchetei.

În urma investigaţiilor a rezultat, se pare, că suspectul ar fi fost recalcitrant încă din clipa în care poliţiştii au intrat în garajul locuinţei şi i-au cerut să se legitimeze.

Pentru că a refuzat, l-au încătuşat, moment în care individul a vrut să pună mâna pe una dintre armele pe care oamenii legii le aveau asupra lor.

Dacă iniţial s-a crezut că în acest caz ar fi vorba despre un nou conflict rasial, procurorul care se ocupă de anchetă şi care este de culoare, la fel ca victima, a spus că ofiţerul care a folosit arma nu va fi acuzat.

VIDEO PROTVPLUS.RO