Incatusati, legati la ochi si impuscati in cap. Executia a 15 soldati, facuta publica de talibani

Ultima actualizare: 02-11-2012 06:45
Talibani

Talibanii au dat publicitatii o inregistrare video cu executia a 15 militari pakistanezi, ale caror trupuri au fost gasite la inceputul lunii ianuarie. Soldatii fusesera rapiti din nord-vestul Pakistanului.

Organizatia talibana din Pakistan a revendicat acest act criminal. Militarii faceau parte din personalul de la frontiera si fusesera facuti prizonieri in decembrie 2011, dupa un raid de noapte efectuate la granita orasului Tank, potrivit The Telegraph. Cele 7 districte tribale ale Pakistanului de la granita cu Afganistanul sunt pline cu insurgenti locali. Aceasta zona reprezinta centrul operatiunilor talibane si al-Qaeda.

O copie a inregistrarii video de 2'38 minute a fost obtinuta de AFP si arata soldati legati la ochi, aliniati pe 3 randuri pe un deal. Militarii au mainile legate la spate si sunt flancati de doi oameni mascati. Un soldat de varsta mijlocie, care s-a recomandat ca fiind Babar Khan, spune in video ca a fost capturat impreuna cu ceilalti militari de catre fortele talibane, care le-au atacat postul intr-o noapte.

Apoi, un comandant taliban neidentificat care purta o jacheta din piele apare in imagini si spune ca grupul sau s-a razbunat pentru uciderea a 12 luptatori talibani in districtul tribal Khyber.

"Avertizam guvernul Pakistanului ca trebuie sa opreasca uciderea oamenilor nostri, pe care i-a capturat. iar daca ii va ucide, atunci vom face si noi acelasi lucru cu ai lor." - spune el, dupa care incepe sa traga in soldatii pakistanezi cu o pusca autoamata Kalasnikov, strigand "Allah Akbar" ("Dumnezeu este mare", in limba araba, n.r.) Imediat ... si ceilalti talibani incep sa ii impuste pe pakistanezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO