Taiwan: taifunul Jangmi a facut cel putin doua victime


Ultimul update: Luni 27 August 2012 04:47
Data publicarii: Luni 29 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe

Doi oameni au murit si cateva zeci sunt in stare grava, dupa ce Taiwanul a fost ravasit de cel mai puternic taifun care s-a abatut asupra insulei in acest an.


Jangmi a fost cel mai brutal taifun care s-a napustit asupra Taiwanului de la inceputul sezonului furtunilor tropicale. Rafalele de vant au depasit 227 de kilometri pe ora, adica mai mult decat puterea de masurare a instrumentelor de la Agentia de meteorologie. Transporturile au fost date peste cap. Vantul a rasturnat un autobuz pe o autostrada si zeci de calatori au fost raniti.

Ploile torentiale au provocat alunecari de teren si inundatiii. Aproximativ 3000 de oameni au fost evacuati, mai ales in partea de nord-est, unde a lovit prima data taifunul Jangmi. 86.000 de locuinte au ramas fara curent electric. Birourile, bursa si scolile au ramas inchise si luni.

Un alt taifun a lasat in urma inundatii grave in Vietnam. Peste 40 de oameni au murit si bilantul este inca provizoriu. Pagubele materiale trec la o prima estimare de 60 de milioane de dolari.

Taiwan: alerta din cauza taifunului Jang-Mi!
Furtuna in largul Marii Negre! Porturile maritime au fost inchise!
Taiwan: taifunul Hagupit a ucis 25 de oameni
VIDEO PROTVPLUS.RO