Sute de kilograme de cocaină, găsite în ambasada Rusiei din Argentina

23-02-2018 09:34

captura de droguri in ambasada rusiei din argentina

Captură uriaşă de droguri, în urma unei operaţiuni combinate a poliţiei argentiniene şi autorităţilor ruse.

Cinci persoane au fost arestate în cadrul unei investigaţii secrete lansate de poliţia argentiniană în legătură cu descoperirea a aproape 400 de kilograme de cocaină la ambasada rusă din Buenos Aires la sfârşitul anului 2016, informează joi Reuters.

Un ofiţer de poliţie argentinian a fost arestat la sosirea pe aeroportul din Buenos Aires miercuri, a anunţat joi canalul de ştiri Todo Noticias.

O altă persoană a fost arestată în Argentina, trei în Rusia şi poliţia caută un al şaselea suspect despre care crede că este în Germania.

Ambasadorul Rusiei în Argentina a informat guvernul în decembrie 2016 că 389 de kilograme de cocaină au fost găsite într-o şcoală care forma o parte din ambasadă. 360 de pachete erau în 12 valize.

Poliţia a înlocuit cocaina cu făină şi a plasat dispozitive GPS de urmărire în valize, pe care traficanţii le-au trimis în Rusia. Valizele au fost prezentate ca făcând parte din lucrurile unui diplomat, nefiind supuse controlului vamal.

Cei trei bărbaţi care au venit să ia valizele în Rusia au fost arestaţi.

Operaţiunea se crede că a fost planificată de un contabil de la ambasada rusă şi de ofiţerul de poliţie argentinian.

Ascultarea convorbirilor telefonice a permis poliţiei să descopere că respectiva cocaină era destinată pieţelor rusă şi europene. Drogurile sunt evaluate la 50 de milioane de euro şi se presupune că urmau să fie vândute în primul rând celor care veneau la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO