Sute de bebelusi, rapiti si vanduti spre adoptie de o retea formata din medici si calugarite

rapiri

Politia din Spania se confrunta cu sute de cazuri de copii rapiti si vanduti apoi spre adoptie. Stirile Pro TV de la ora 19.00 pot fi urmarite si pe varianta de mobil m.stirileprotv.ro.


Drama parintilor spanioli dureaza de 40 de ani si pare sa fi inceput ca o razbunare politica a dictatorului Francisco Franco impotriva opozantilor sai. Razbunarea lui Franco s-a transformat insa intr-o retea de trafic de copii in care sunt implicati doctori, asistente si chiar calugarite.

Concepcion Rodrigo Romero, in varsta de 78 de ani, este una din mamele disperate care a apelat la autoritati pentru a descoperi ce s-a intamplat cu copilul ei.

Concepcion, o fosta croitoreasa, a nascut prematur un copil in 1971. Un medic al spitalului din Sevillia i-a spus ca are un baietel mic, dar "sanatos si capabil sa se dezvolte frumos".

Citește și
Vittorio Arrigoni
VIDEO. Rapit, batut, postat pe YouTube si apoi spanzurat in Fasia Gaza
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Doamna nu l-a mai vazut pe medic de atunci si, odata cu el, a disparut si copilul. Doua zile mai tarziu, un alt doctor i-a spus sotului sau ca bebelusul a fost dus la alt spital pentru ingrijiri si a murit acolo.

Cel de-al doilea spital a avut grija de inmormantare, iar trupul se afla in cimitirul San Fernando, intr-un loc nemarcat.

"Am stiut intotdeauna in sufletul meu ca fiul meu mi-a fost furat", a povestit doamna Romero.

Justitia din Spania a demarat mai multe anchete dupa ce ANADIR, o asociatie formata din oameni care isi cauta copiii sau parintii pierduti, a depus o plangere la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an.

Procurorul general Candido Conde-Pumpido a anuntat ca sunt examinate 849 de astfel de cazuri, precizand ca in 162 de situatii exista dovezi care conduc la posibile rapiri.

In majoritatea cazurilor crimele sunt prescrise, astfel incat oamenii legii discuta acum daca poate fi impus un statut special. In 2008 judecatorul Baltasar Garzon a extins perioada unei investigatii legata de crimele comise in perioada dictaturii lui Franco pentru a examina daca dictatorul a ordonat rapirea a sute de copii ai unor oameni care i-au sprijinit pe oponentii sai republicani din timpul razboiului civil.

Cazurile de copii disparuti cuprind intervalul 1950 - 1990, mult timp dupa moartea lui Franco, in 1975.

Procurorul Conde a sugerat ca ar putea fi vorba despre o retea de crima organizata. El nu a dat mai multe detalii, dar a precizat ca nu crede ca "o singura organizatie" este raspunzatoare de aceste rapiri.

Antonio Barroso, presedintele ANADIR, a anuntat ca Spania s-a transformat intr-un centru al criminalitatii internationale in traficul de copii.

Barroso, in varsta de 42 de ani, a infiintat ANADIR anul trecut, dupa ce un prieten i-a spus ca a fost adoptat. A prelevat mostre de ADN de la cea pe care o credea mama sa si a descoperit nu exista nicio asemanare. Femeia a admis ca a platit o calugarita pentru a-i aduce un copil si nu i-a spus fiului sau adevarul.

Calugarita lucra intr-o maternitate.

In dosarul deschis de Barroso, cateva calugarite au recunoscut ca au vandut copii, dar nu au vorbit nimic despre vreo retea criminala specializata.

Biserica Catolica a refuzat sa comenteze

O societate din Madrid a realizat o baza de date ADN pentru 700 de persoane. Procurorii au dificultati in identificarea ramasitelor copiilor care se presupune ca au fost inmormantati in gropi comune. Fisele medicale sunt adeseori incomplete.

Inregistrarile se afla si in centrul de plangerii depuse de Dolores Diaz Cerpa, care crede ca fiul sau a fost rapit imediat dupa nastere, in 1973.

Doamnei Diaz Cerpa i s-a spus de catre un doctor ca este insarcinata si are gemeni. A dat nastere unei fete, dar o asistenta a negat existenta unui al doilea bebelus.

Femeia a cerut spitalului o copie a certificatului de nastere al fetei. A primit in schimb un certificat de nastere pentru un baietel.

"Spitalul a sugerat ca este vorba doar de o eroare administrativa", a explicat ea.

In 1985 unei alte doamne pe nume Sanchez Cintado i s-a spus ca este insarcinata si are un baietel. Dupa ce a nascut, a fost anuntata ca bebelusul a fost dus la o maternitate speciala pentru rezolvarea unei "mici probleme". Sotului sau i s-a spus, separat, ca femeia a nascut o fetita care a decedat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Torturata cu socuri electrice timp de 18 ani. Povestea tinerei care a trait in sclavie
Torturata cu socuri electrice timp de 18 ani. Povestea tinerei care a trait in sclavie

Jaycee Dugard, o tanara din SUA, a trait ultimii 18 ani intr-o teroare continua. A fost rapita si amenintata cu un pistol cu electrosocuri daca incerca sa fuga. Dupa ani de chin, fata si-a recapatat libertatea, iar rapitorii si-au primit pedeapsa.

VIDEO. Rapit, batut, postat pe YouTube si apoi spanzurat in Fasia Gaza
VIDEO. Rapit, batut, postat pe YouTube si apoi spanzurat in Fasia Gaza

Un militant pacifist italian, rapit de o grupare salafista in Fasia Gaza, a fost executat de rapitorii sai, a anuntat gruparea Hamas. Aceasta din urma a promis ca va pedepsi aceasta crima atroce.

Cruciada unui tata. L-a rapit pe ucigasul fiicei si l-a lasat la tribunal
Cruciada unui tata. L-a rapit pe ucigasul fiicei si l-a lasat la tribunal

Un barbat a luptat timp de 30 de ani pentru a-l pedepsi pe cel care i-a ucis fata. Este convins ca faptasul este tatal vitreg al copilei, un medic neamt gasit nevinovat de autoritatile din tara sa.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.