Anunţ oficial. Toată Italia va fi în zona roșie de Paște

Dată publicare: 12-03-2021 15:31
Dată actualizare: 12-03-2021 22:27


Guvernul de la Roma intenţionează să transforme întreg teritoriul Italiei într-o "zonă roşie" de COVID-19 în perioada 3-5 aprilie, care include duminica Paştelui şi lunea Paştelui, conform unor declaraţii făcute, vineri, de surse citate de ANSA.

UPDATE: Cea mai mare parte a Italiei, care se confruntă cu al treilea val al pandemiei de Covid-19, va fi închisă din nou. Măsura intră în vigoare luni, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această țară, potrivit Agerpres.

Cele mai populate regiuni ale peninsulei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept ''roşii'' (risc ridicat), ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri, în Consiliul de miniştri, noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie - 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie (cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii).

 

CITEŞTE ŞI: Românii vor avea carduri electronice de identitate. Ce se întâmplă cu cei care nu vor “buletin cu cip”

 

În plus, pentru weekendul de Paşte (3, 4 şi 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi clasificată automat ca fiind "zonă 'roşie''.

 

Roşul este nivelul maxim al sistemului obosit de restricţii anti-COVID din Italia, scrie agenţia italiană de presă, citată de Agerpres.

În zonele roşii, magazinele neesenţiale sunt închise, restaurantele şi barurile nu pot servi clienţii, iar activităţile şcolare se desfăşoară de la distanţă, printre alte reguli.

De asemenea, conform proiectului de lege, la care Reuters a avut acces, în zilele respective, italienii vor putea ieşi din case numai din motive de muncă, sănătate sau urgenţă.

Stefano Bonaccini, guvernatorul regiunii Emilia-Romagna şi preşedinte al Conferinţei Regiunilor din Italia, s-a exprimat în favoarea decretului pe care guvernul urmează să-l aprobe mai târziu vineri.

Totodată, guvernul condus de Draghi urmează să impună un nou regim de măsuri în perioada 15 martie - 6 aprilie, din cauza creşterii bruşte a cazurilor de COVID-19 în Italia.


VIDEO PROTVPLUS.RO