Valul trei de COVID-19 aduce noi recorduri de infectări. Țara în care spitalele sunt în colaps

Dată publicare: 12-03-2021 14:54
Dată actualizare: 12-03-2021 15:04


"4 iulie poate fi Ziua independenţei Americii faţă de Covid, dacă oamenii se vaccinează", a spus preşedintele Biden într-un discurs, la un an de la declararea pandemiei.

Pe tot globul, aproape 120 milioane de oameni au fost testaţi pozitiv, iar numărul total al deceselor a trecut de 2.640.000.

Ameninţarea valului trei este cât se poate de reală. Trei sferturi dintre ţările Europei se confruntă cu noi recorduri de infectări.

Vaccinarea, dar şi pachetul de ajutor financiar de aproape 2.000 de miliarde de dolari - care a devenit lege, joi - vor contribui decisiv la recâştigarea normalităţii pentru americani, crede Joe Biden.

Joe Biden voia ca în primele o sută de zile de mandat, America să fi administrat 100 de milioane de doze de vaccin. Ținta va fi atinsă mult mai repede: în primele 60 de zile

La un ritm de 2 milioane de imunizări, în 24 de ore, un american din cinci a primit cel puțin o doză de vaccin, până în prezent. Iar unul din zece a făcut și rapelul.

Cea mai gravă situație la nivel global este acum în Brazilia, unde sistemul medical a clacat.

Jose Neto, paramedic: "Suntem la un pas să vedem serviciul de ambulanță în colaps, spitalele vor ceda. Spitalele sunt și ele în colaps. Ambulanța e în colaps, pe termen scurt nu vor mai putea să salveze pe nimeni. Noi, paramedicii, putem doar să ducem pacienții la spital și să-i lăsăm să moară la intrare."

Joi, au fost înregistrate aproape 2.300 de decese, în 24 de ore, un sumbru record de la începutul pandemiei.


VIDEO PROTVPLUS.RO