Donald Trump ar fi decis sa retraga SUA din Acordul privind schimbarile climatice. "Make America Great Again"


Ultimul update: Sambata 03 Iunie 2017 07:08
Data publicarii: Miercuri 31 Mai 2017 15:25
Categorie: Stiri externe

Donald Trump a decis sa retraga SUA din Acordul de la Paris privind combatarea schimbarilor climatice, potrivit site-ului de stiri politice Axios, care citeaza doua surse neidentificate avand cunostinta directa despre aceasta decizie.

Axios scrie ca la modalitatea concreta de retragere lucreaza o echipa mica din care face parte si seful Agentiei pentru Protectia Mediului, Scott Pruitt.

Donald Trump a afirmat ulterior pe Twitter ca va anunta decizia in cateva zile. "Make America Great Again", a adaugat presedintele pe Twitter.

Membrii echipei vor hotari daca SUA vor initia o retragere completa si oficiala din Acord — un proces care ar putea dura 3 ani — sau vor iesi din tratatul subsecvent al ONU referitor la schimbarile climatice, un demers mai rapid, dar mai categoric, relateaza  Reuters.

Reuters aminteste ca, la recentul summit G7 din Sicilia, presedintele Trump a refuzat sa-si afirme sustinerea fata de Acordul de la Paris, declarand ca are nevoie de timp suplimentar pentru a lua o decizie. El a transmis ulterior pe Twitter ca isi va anunta decizia in cursul acestei saptamani.

Acordul de la Paris, incheiat in noiembrie 2015, vizeaza limitarea cresterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

VIDEO PROTVPLUS.RO