S-a descoperit sursa E.Coli care a omorat 22 de oameni si a imbolnavit cateva mii

06-06-2011 06:08


Bacterie

Dupa mai bine de o saptamana de nesiguranta si suspiciuni care s-au dovedit rand pe rand nefondate, autoritatile germane au facut aseara un anunt indelung asteptat.

Sunt suspectate de contaminare 18 amestecuri diferite de germeni de fasole, broccoli, mazare si alte legume care au imbolnavit oameni din cinci landuri germane.

Tratament pentru E.coli. Marturia unei femei din Germania care a supravietuit

Autoritatile sanitare au inchis ieri ferma si au retras de la vanzare toata marfa originara de aici. Existenta altor surse de contaminare nu poate fi insa exclusa. Asa ca autoritatile germane recomanda in continuare populatiei sa nu consume rosii, castraveti si salata verde.

Intre timp, ministrul federal al sanatatii a vizitat spitalele in care sunt tratate victimele contaminarii cu E coli. El a repins criticile la adresa lipsei de coordonare intre guvernul federal si landuri, in criza provocata de bacterie.

Ministrii europeni ai sanatatii vor analiza situatia astazi la Luxemburg. In ceea ce priveste despagubirile solicitate de agricultorii spanioli, aratati cu degetul in prima faza, acestea vor fi discutate intr-o reuniune extraordinara a ministrilor agriculturii, pe 17 iunie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO