Supradozele de medicamente prescrise de medici fac mai multe victime decat toate drogurile ilegale

Dată publicare: 31-07-2011 08:54
Dată actualizare: 15-10-2012 06:12


Problema abuzului de medicamente ia amploare in Statele Unite. In prezent, supradozele de medicamente prescrise de doctori fac mai multe victime decat toate drogurile ilegale la un loc.

Si mai alarmant este numarul de bebelusi care vin pe lume deja dependenti, pentru ca mamicile lor n-au renuntat la pastile nici in timpul sarcinii.

Nicaieri in America problema abuzului de medicamente nu e mai acuta decat in Florida. Clinicile care se lauda ca iti iau durerea cu mana s-au inmultit ca ciupercile. Medicii se imbogatesc prescriind analgezice pe baza de opiu ca si cum ar imparti bomboane.

Cea mai populara printre dependenti este oxicodona, care administrata oral e de doua ori mai puternica decat morfina. Numarul deceselor provocate de supradoze de oxicodona a crescut cu 265% fata de anul 2003.

Iar in maternitati se naste o noua generatie de dependenti. Numai in prima jumatate a anului 2010, in Florida au venit pe lume 635 de bebelusi deja dependenti de medicamente.

O tanara a reusit sa renunte la pastile cu cateva luni inainte sa nasca. Alte femei iau oxicodona toata sarcina si aduc pe lume copii care incep sa sufere din prima secunda a vietii lor.

Si mai grav, medicii nu stiu care vor fi efectele pe termen lung asupra sanatatii bebelusilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO