Super Bowl. 50 de agenţii americane de securitate sunt în alertă


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2019 10:55
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 08:52
Categorie: Stiri externe

Cel mai important eveniment al anului din Statele Unite - Super Bowl - finala campionatului de fotbal american, are loc în dumincă noapte. Și toate privirile se îndreaptă către Atlanta, unde este organizată competiția.

Toate biletele au fost vândute și se estimează că astăzi vor fi în oraș un milion de vizitatori. Și, așa cum era de așteptat, pentru securitate a fost nevoie de o desfășurare de forțe cum rar se poate vedea.

Imagini cu arena pe care se va desfăşura ediţia cu numărul 53 a Super Bowl au fost filmate dintr-un elicopter al poliţiei de frontieră. "Considerăm că Super Bowl este un eveniment special de securitate națională, care impune măsuri de securitate de maximă prioritate."

Sunt în alertă nu mai puţin de 50 de agenţii de securitate - de nivel local şi federal, care lucrează în strânsă şi atentă coordonare. Fiecare entitate are rolul său.

De pildă, Departamentul pentru vamă şi protecţia frontierelor a primit misiunea de a asigura o zonă de interdicţie aeriană - pe o rază de 45 de kilometri în jurul stadionului, în partea centrală a oraşului Atlanta. Şi dronele sunt vizate. FBI a confiscat, zilele trecute, şase astfel de dispozitive care pot fi ghidate de la distanță.

Şapte elicoptere sunt pregătite să intercepteze orice intrus care ar putea pătrunde ilegal în zona de excludere aeriană. Pentru situaţii limită sunt gata să decoleze şi avioane de vânătoare, de la o bază aeriană din apropiere.

În plus, aceste elicoptere de patrulă vor furniza imagini din aer pentru toate agenţiile care contribuie la asigurarea securităţii.

Un centru mobil de comandă va transmite imaginile primite către cartierul general al operaţiunilor de securitate din Atlanta, dar şi la Washington.

De o săptămână a fost întărită prezenta forţelor de ordine pe străzile din Atlanta. Vorbim inclusiv despre unităţi canine şi poliţie călare. De asemenea, au fost instalate bariere metalice şi de beton, care opresc complet traficul rutier pe anumite străzi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: super bowl, sua, finala,

VIDEO PROTVPLUS.RO