Zeci de mii de oameni în stradă în Venezuela. Dezvăluirea unui general de rang înalt

Ultima actualizare: 03-02-2019 19:52

Zeci de mii de oameni au ieșit din nou în stradă la Caracas, capitala Venezuelei.

Au fost însă două manifestații - una în sprijinul președintelui Nicolás Maduro, cealaltă pentru cel care s-a autoproclamat succesorul lui interimar, Juan Guaidó.

"Opoziția va continua în stradă" - a anunțat Guaidó, care a fost recunoscut de Statele Unite și mai multe țări latino-americane.

Maduro, care are sprijinul Rusiei și Chinei, susține însă că el este singurul președinte legitim. Și a declarat că este de acord cu convocarea alegerilor legislative anticipate.

El a acuzat presa internațională că "face invizibile" demonstrațiile pro-guvernamentale.

Înaintea protestelor, un general de rang înalt din aviația militară a transmis că este de partea lui Juan Guaidó și pretinde că 90 la sută din forțele armate ale Venezuelei nu ar mai susține regimul socialist al lui Nicolás Maduro.

Nicolas Maduro este de acord cu convocarea alegerilor legislative anticipate

Nicolas Maduro s-a declarat sâmbătă favorabil convocării alegerilor legislative anticipate în cursul acestui an, alegeri care dacă s-ar desfăşura la termen ar avea loc anul viitor.

Adunarea Constituantă, fidelă actualei puteri, cere ''alegeri legislative anticipate în acest an (...) Sunt de acord şi mă angajez în favoarea acestei decizii'', a spus Maduro în faţa a mii de simpatizanţi ai săi adunaţi la Caracas.

Adunarea Naţională (parlamentul), condusă de Juan Guaido, este singura instituţie controlată de opoziţia venezueleană, dar cele mai importante prerogative ale sale au fost transferate Adunării Constituante, formată numai din susţinători ai lui Maduro.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă, o nouă serie de proteste fiind în desfăşurare sâmbătă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO