Burgerii cu insecte nu mai sunt de ceva vreme o noutate în restaurantele din vestul Europei. Într-un orăşel din Bavaria, însă, un bucătar pregăteşte o delicatesă mai puțin obişnuită: supă de cărăbuşi.

Omul nu duce lipsă de materie primă. Regiunea se confruntă cu o adevărată invazie a acestor insecte, care provoacă pagube uriaşe fermierilor.

Karl Haberzettl, BUND Environmental Protection Bavaria: "Vom pregăti supă de cărăbuși, după o rețetă veche."

Potrivit rețetei, care a apărut în secolul al 16-lea, este nevoie de aproximativ 40 de cărăbuși pentru o porție de supă. Insectele sunt fierte, apoi prăjite în tigaie. Bucătarul presară făină, înainte de a amesteca totul cu legume.

Agricultorii din Bavaria se confruntă cu o invazie de cărăbuşi în această perioadă a anului. Sunt aproape imposibil de ocolit.

O femelă poate depune sute de ouă, iar larvele reprezintă cea mai mare problemă pentru fermieri. Trăiesc 3-4 ani în pământ și distrug pășunile. În aceste condiţii, proprietarul restaurantului spune că supa lui este benefică pentru agricultură.

Karl Haberzettl, BUND Environmental Protection Bavaria: "Dacă putem să ne aducem o contribuție ecologică la eliminarea insectelor, putem face asta cu ajutorul supei de cărăbuși, fără să apelăm la soluții insecticide."

Carolin Unger, RTL-Reporter: "Culoarea e foarte plăcută, apetisantă, miroase a nuci, un pic dulce, dar și picantă. Nu e rea deloc! E chiar bună."

Totuşi, supa de cărăbuși nu pare să aibă şanse să detroneze faimoșii cârnați bavarezi.