Subventii la incalzire din fondul pentru nevoiasi! Regina UK, stramtorata

Ultima actualizare: 10-10-2012 23:55

Familia regala britanica o tine din scandal in scandal. La cateva luni dupa ce fosta sotie a printului Andrew a cerut bani de la un jurnalist, aflam ca si regina a apelat la portofelul altora.

Maiestatea Sa ar fi fost, se pare, stramtorata si a cerut o subventie pentru incalzirea Palatului Buckingham. Demersul a ramas nestiut pana acum, cand a provocat stupoare si un val de ironii la adresa reginei.

ln 2004, angajatii reginei constatau ca pretul utilitatilor la palatul Buckingham a crescut cu 50%, ajungand sa depaseasca un milion de lire sterline.

Cautand solutii, ei s-au adresat unui fond care ajuta familiile nevoiase pentru plata caldurii. Institutia a respins politicos cererea palatului si a pastrat o tacere discreta. Acum insa, presa a pus mana pe document si, cum era de asteptat, foarte putini dintre supusii reginei au fost intelegatori.

Un purtator de cuvant al palatului a explicat ca la data formularii cererii, nu era clar ca fondul va fi destinat familiilor nevoiase. In plus, nu era vorba de bani pentru plata incalzirii, ci pentru lucrari care sa sporeasca eficienta energetica a cladirii. O scuza deloc credibila pentru adversarii Tronului.

Multi se intreaba daca n-ar fi mai ieftin sa se aboleasca monarhia. Reprezentantii reginei subliniaza de cate ori au ocazia ca britanicii dau mai putin de o lira pe an pentru intretinerea familiei regale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO