Statele Unite au anuntat noi sanctiuni la adresa Rusiei. Cine sunt cei adaugati pe lista neagra americana

Ultima actualizare: 03-08-2015 07:38
sanctiuni Rusia

Statele Unite au impus joi noi sanctiuni contra unor firme rusesti, inclusiv contra unor asociati ai unui comerciant miliardar de gaz rusesc, operatori portuari din Crimeea si fosti oficiali ucraineni.

Departamentul Trezoreriei a impus masuri contra a opt entitati si persoane fizice care, afirma Trezoreria, i-au acordat sprijin lui Ghennadi Timcenko, un comerciant de gaz marcant sanctionat anterior pentru presupusele sale legaturi cu Kremlinul. De asemenea, au fost vizate doua entitati ce ar fi acordat sprijin lui Boris Rotenberg, un om de afaceri rus si aliat al presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, relateaza Agerpres.

"Actiunea noastra de astazi ne arata determinarea de a mentine presiunea asupra Rusiei pentru incalcarea dreptului international si alimentarea conflictului din estul Ucrainei", a declarat Trezoreria intr-un comunicat.

In detaliu, 13 persoane acuzate de comiterea unor "violari grave" eludand sanctiunile au fost adaugate pe lista neagra americana si vor avea eventualele lor active din Statele Unite inghetate.

Statele Unite au sanctionat de asemenea joi patru fosti oficiali ucraineni, apropiati ai fostului presedinte inlaturat Victor Ianukovici, pentru folosirea ilicita a bunurilor publice.

Cinci operatori portuari activi si o companie de feriboturi din Crimeea, regiune ucraineana anexata de Rusia, au fost de asemenea vizati de Trezoreria SUA, adauga comunicatul.

La sfarsitul lunii iunie, europenii au prelungit oficial pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016 sanctiunile economice grele impuse Rusiei pentru rolul ei in conflictul din Ucraina. Noile sanctiuni americane au fost de asemenea impuse ca raspuns la actiunile Rusiei in Ucraina.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO