Studiu: Unul din patru britanici nu mai face duş zilnic, iar 14% nu mai folosesc deodorant

Ultima actualizare: 27-11-2020 19:37
dus
Getty

Lockdown-ul provocat de pandemia de Covid-19 a schimbat obiceiurile oamenilor. Potrivit unui studiu, un sfert dintre britanici admit că nu mai fac zilnic duş sau nu mai folosesc deodorant iar 61% dintre angajaţi şi-au schimbat costumul cu pijamale.

Schimbările de comportament sunt cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit unui nou studio, conform Daily Mail, citat de News.ro.

Rutina zilnică a fost modificată - bărbaţii stau nebărbieriţi, cu părul neîngrijit şi femeile fără machiaj, pe care multe recunosc că îl aplică doar pentru o întâlnire pe Zoom.

De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că nu mai îmbracă haine elegante la fel de des ca înainte, iar 35% dintre britanici recunosc că stau în pijama toată ziua.

Potrivit noului studiu al Ipsos MORI, pe măsură ce izolarea a continuat, priorităţile şi obiceiurile s-au schimbat.

Deoarece mai puţini oameni au o rutină normală, un sfert dintre cei chestionaţi nu mai văd rostul în a face duş zilnic şi 14% admit că nu mai folosesc nici deodorant.

Aproape jumătate dintre bărbaţi se bărbieresc mai rar, în timp ce o treime (32%) şi-au lăsat barbă.

De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că poartă costum în mai puţine situaţii iar 35% afirmă că stau în pijamale în timpul zilei.

Potrivit studiului, 67% dintre britanici spun că se îmbracă mai lejer de la începutul pandemiei de Covid-19. Două treimi spun că asta înseamnă că îşi pot exercita mai mult alegerile personale, în timp ce 63% spun că sunt fericiţi că se pot îmbrăca mai lejer.

Cercetarea Ipsos MORI a inclus 1.093 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 75 de ani, chestionaţi, online, între 21 şi 23 ocrtombrie 2020.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO