STIRI EXTERNE PE SCURT. Exercitii militare de amploare in Marea Neagra si explozii in serie in Ucraina

Ultima actualizare: 11-07-2014 07:05

"Marea Neagra fierbe", titreaza presa de la Moscova. Marina rusa a inceput, luni, exercitii militare de amploare, in timp ce mai multe vase NATO desfasoara propriile exercitii, in contextul tensiunilor din regiune din ultimele luni.

EXERCITII MILITARE IN MAREA NEAGRA

Cel putin 20 de nave au participat, luni, la exercitiile marinei ruse in Marea Neagra. In paralel, NATO desfasoara propriile exerctiii in aceleasi ape, iar Ministerul rus al Apararii a anuntat ca le monitorizeaza cu atentie. Atat NATO, cat si Rusia si-au intensificat exercitiile militare de la declansarea crizei din Ucraina.

EXPLOZII IN SERIE IN UCRAINA

Intre timp, in estul Ucrainei un viaduct si doua poduri au fost distruse in explozii despre care nu este clar daca au fost provocate de rebeli sau de fortele guvernamentale. Un pod de pe ruta feroviara Slaviansk-Donetsk-Mariupol a fost distrus chiar cand un tren de marfa trecea pe el, iar un vagon a ramas suspendat in aer. Aceeasi soarta au avut-o doua poduri feroviare si unul rutier din regiunea Luhansk.

NUNTA CU SURPRIZE

Un cuplu canadian a avut parte de un invitat neasteptat, la sedinta foto de la nunta. O tornada s-a strecurat in cadru, in spatele mirilor. Fuiorul, care se afla cam la o ora distanta in urma lor, nu i-a speriat pe cei doi si nici pe fotograf, bucuros ca a prins asemenea imagini. Povestea aminteste de o alta pereche, care s-a casatorit luna trecuta, si a facut pozele de la ceremonie cu un imens incendiu de vegetatie in spate.

"ORASUL" CU AER CONDITIONAT

Iar in Dubai se va construi primul oras din lume cu aer conditionat. De fapt, va fi vorba de un mall urias, cu o suprafata de 4,46 milioane de metri patrati. Va avea cel mai mare centru comercial de pe glob, cel mai mare parc de distractii acoperit, 100 de hoteluri si o adevarata retea de strazi. Proiectul se inscrie in dorinta autoritatilor de a face din Dubai o destinatie turistica permanenta, chiar daca acolo, vara, se inregistreaza temperaturi de 50 de grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO