Statele Unite si-au pierdut rabdarea cu Coreea de Nord si iau in calcul actiunea militara. "Aceasta optiune este pe masa"


Ultimul update: Luni 20 Martie 2017 06:47
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2017 11:37
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-Un

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat vineri dimineata ca actiunea militara este una dintre optiunile luate in considerare pentru a combate amenintarea reprezentata de regimul de la Phenian.

Declaratiile liderului diplomatiei americane au avut loc imediat dupa o scurta vizita in zona demilitarizata dintre cele doua tari care ocupa peninsula Coreeana, transmite BBC News.

Tillerson a anuntat inclusiv ca politica unei ”rabdari strategice” s-a incheiat, iar americanii exploreaza noi masuri diplomatice, economice si de securitate.

Regimul nord-coreean a starnit noi ingrijorari in ultimele luni, dupa mai multe teste nucleare si lansari de rachete balistice, care s-au prabusit in Marea Japoniei.

Seful Departamentului de Stat efectueaza o vizita scurta in Coreea de Sud, dupa ce s-a deplasat in Japonia.

Rex Tillersoan a notat esecul eforturilor de doua decenii, care au avut drept scop convingerea regimului nord-coreean pentru a renunta la ambitiile sale nucleare.

”Daca ei cresc amenintarea programului de arme la un nivel care solicita o actiune militara, atunci aceasta optiune este pe masa”, a declarat Secretarul de Stat al SUA.

Phenianul a tras in urma cu mai bine de o saptamana o salva de rachete balistice, din care trei au ajuns in mare in apropiere de arhipelagul Japoniei.

Regimul nord-coreean se ambitioneaza sa puna la punct o racheta intercontinentala balistica (ICBM) capabila sa duca un focos nuclear pana in Statele Unite.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO