Statele Unite cer Ucrainei sa nu escaladeze conflictul cu Rusia. Discutia avuta de Joe Biden cu Petro Porosenko

Ultima actualizare: 16-08-2016 07:29
Joe Biden

Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, a purtat vineri seara o discutie telefonica cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, in care i-a cerut sa depuna eforturi pentru a evita escaladarea tensiunilor dintre Kiev si Moscova.

Convorbirea a venit in contextul ultimelor acuzatii lansate de serviciile secrete ruse cu privire la o incursiune a agentilor de securitate ucraineni in peninsula Crimeea, transmite Reuters.

De asemenea, reprezentantii Statelor Unite au cerut partii ruse sa actioneze in acelasi mod, in vederea reducerii tensiunilor actuale din peninsula Crimeea si din regiunea Donbas, relateaza news.ro.

Anterior, Vladmir Putin i-a acuzat pe liderii ucraineni ca se coboara la actiuni teroriste si incearca sa provoace un nou conflict in teritoriul anexat in urma cu doi ani de catre Moscova.
Noi tensiuni au izbucnit intre cele doua state, dupa ce FSB a reclamat o presupusa incursiune a agentilor de securitate ucraineni in peninsula Crimeea, insa acuzatiile au fost imediat dezmintite de Kiev.

Aparent, un grup de agenti secreti au fost descoperiti in apropiere de localitatea Armiansk, situata in nordul peninsulei Crimeea, in urma unei operatiuni din weekend a FSB. Mai multe focuri de arma au fost schimbate cu agentii de securitate, inainte de capturarea acestora.

Circa 20 de dispozitive explozive improvizate, care reprezinta echivalentul a 40 de kilograme de TNT, au fost descoperite asupra agentilor ucraineni, alaturi de munitie, proiectile si arme de foc.

Porosenko a ordonat joi unitatilor militare care sunt stationate in apropierea peninsulei Crimeea, precum si in regiunea estica Donbas, sa fie in alerta maxima si pregatite pentru lupta, in urma acuzatiilor serviciilor secrete ruse .

Mai mult, liderul ucrainean a reactionat in urma acuzatiilor, sustinand ca aceste comentarii reprezinta pretexte cinice pentru o noua amenintare rusa la adresa granitelor ucrainene.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO