Starea de sanatate a lui George Bush s-a deteriorat. E sub supraveghere la terapie intensiva


Ultimul update: Duminica 30 Decembrie 2012 02:29
Data publicarii: Joi 27 Decembrie 2012 07:33
Categorie: Stiri externe

Starea de sanatate a fostului presedinte american George H.W. Bush s-a deteriorat in pofida internarii sale timp de o luna intr-un spital din Houston.

Acesta se afla in prezent sub supraveghere intr-o sectie de terapie intensiva, a anuntat miercuri purtatorul sau de cuvant.

"El a suferit o serie de complicatii care l-au condus intr-o sectie de terapie intensiva unde a fost plasat sub supraveghere" din cauza unei febre persistente, a declarat pentru AFP Jim McGrath.

George Herbert Walker Bush, in varsta de 88 de ani, a fost spitalizat pentru prima data din cauza unei bronsite la 7 noiembrie, timp de 12 zile. El a fost spitalizat din nou la 23 noiembrie, in urma unor complicatii.

Marti, purtatorul de cuvant a afirmat ca medicii sai sunt "optimisti dar prudenti" ca problemele de sanatate ale lui Bush sunt "sub control".

Medicii au sperat sa il poata externa pentru a petrece acasa Craciunul. Dar fostul presedinte a petrecut in cele din urma Ajunul in spital, impreuna cu sotia sa Barbara, unul dintre fiii sai, Neil, si nepotul sau Pierce.

"Este constient si poate glumi cu medicul sau", a adaugat McGrath.

Dupa ce a fost vicepresedintele lui Ronald Reagan, George Herbert Walker Bush a fost presedinte in perioada 1989-1993. In timpul singurului sau mandat, el a castigat primul razboi din Golf impotriva Irakului, trimitand trupe americane sa inlature din Kuwait trupele lui Saddam Hussein.

Unul dintre fiii lui, George W. Bush, a indeplinit doua mandate de presedinte al Statelor Unite si a invadat Irakul pentru a inlatura de la putere regimul acuzat in mod eronat ca detine arme de distrugere in masa.

De ce depinde cresterea economiei globale in 2013. The Guardian:
SUA si Rusia au ajuns la un acord comun de a inchide site-urile de piraterie online
Barack Obama l-a nominalizat pe John Kerry pentru functia de secretar de Stat
VIDEO PROTVPLUS.RO