Stare de urgenţă în Palestina. A fost închisă Biserica nașterii lui Iisus din Bethleem

Ultima actualizare: 06-03-2020 09:20
Biserica Bethleem

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă din cauza coronavirusului, pentru o perioadă de 30 de zile, după raportarea unor cazuri de infectare în oraşul Bethleem din Cisiordania, Biserica nașterii lui Iisus fiind închisă.

Decretul a fost anunţat de premierul palestinian Mohammed Shtayyeh la câteva ore după ce autorităţile au închis Biserica nativităţii din Bethleem, locul de naştere al lui Isus Hristos, în timp ce accesul turiştilor străini în hotelurile din Cisiordania a fost interzis.

”Am decis să declarăm stare de urgenţă în toată Palestina, pentru a răspunde pericolului coronavirusului şi a preveni răspândirea acestuia”, a spus Shtayyeh, citind decretul, potrivit News.ro.

Shtayyeh a spus că Abbas i-a conferit autoritatea totală de a coordona implementarea măsurii şi că în consecinţă a decis închiderea tuturor şcolilor, colegiilor şi grădiniţelor, precum şi anularea tuturor rezervărilor turistice.

Potrivit AFP, au fost raportate patru cazuri suspecte de infectare cu coronavirus, apărute la un hotel din oraşul Bethleem.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO