Stare de urgenta in Macedonia, in urma inundatiilor care au ucis cel putin 21 de oameni: "Este un dezastru"

Ultima actualizare: 11-08-2016 07:00

"Este un dezastru, nu am mai vazut asa ceva!", a declarat una dintre victimele potopului din capitala Macedoniei. Peste 21 de oameni si-au pierdut viata, iar alti 100 au fost raniti.

La 24 de ore de la dezastru, oamenii inca isi cauta prietenii si rudele.

Sute de gospodarii distruse, case daramate si drumuri inundate - este situatia dramatica din Macedonia. Zeci de autoturisme au fost purtate de ape sute de metri, iar altele au ramas blocate in noroi. Furtuna puternica i-a luat prin surprindere pe localnici, iar unii dintre ei au sfarsit in propriile autoturisme.

"Am iesit pentru ca oamenii au nevoie de ajutor. Deocamdata nu e nimic de facut, insa cautam sa vedem daca cineva are nevoie de ajutor, pentru ca apele au venit foarte repede si pe neasteptate", spune un barbat.

Peste 1.000 de persoane din Skopje si suburbia orasului au fost evacuate, in timp ce zone intregi au ramas fara electricitate. Cateva persoane au fost date disparute in urma dezastrului.

"Am un prieten a carui masina se afla aici. Sunt ingrijorat, pentru ca portierele sunt deschise si nu am nicio stire de la el. Telefoanele le are inchise, incerc sa aflu ce s-a intamplat cu el", spune cu ingrijorare un barbat.

Situatia nu sta mai bine nici in nord-estul tarii, acolo unde cateva sate au ramas izolate in urma alunecarilor de teren.

Guvernul din Macedonia a declarat stare de urgenta, iar zeci de politisti, pompieri si salvatori au fost trimisi in zonele afectate. Meteorologii nu au deloc vesti bune. Au anuntat ca ploile si vantul puternic vor continua si in zilele urmatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO