Soldat rus înregistrat în timp ce spunea că a primit ordin să ucidă „pe toți cei pe care îi vede”, inclusiv civili ucraineni

Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Un soldat rus a fost înregistrat în timp ce spunea că a primit ordin să-i ucidă „pe toți cei pe care îi vede”, chiar dacă este vorba despre civili.

 

Înregistrarea obținută de The New York Times arată că soldatul rus i-a mărturisit iubitei sale cu care vorbea la telefon că a primit ordin ca el și colegii săi să-i ucidă „pe toți pe care îi văd”.

Conversația dintre un soldat rus și iubita sa

Ordinul ar fi venit de la comandantul său care a cerut trupelor să omoare civili ucraineni.

Acest ordin contravine legilor dreptului internațional și este considerat o „crimă de război”.

În conversația cu iubita sa, soldatul său identificat doar după prenume, Serghei, a spus că a primit ordin să-i ducă pe civilii ucraineni în pădure pentru a-i executa.

Citește și
Shaun Pinner
Soldatul britanic capturat de ruși și forțat să asculte ABBA în mod repetat și torturat: „A fost Iadul pe Pământ”
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Serghei: „Ne-au spus că, unde mergem, sunt o mulțime de civili care se plimbă prin jur. Și ne-au dat ordin să-i ucidem pe toți cei pe care îi vedem”.

Iubita lui Serghei: „De ce naiba?”

Serghei: „Pentru că s-ar putea să ne ofere pozițiile... Se pare că asta o să facem. <<Ucide orice civil care trece pe lângă el și târăște-l în pădure...>> Am devenit deja un criminal. De aceea nu vreau să mai ucid oameni, mai ales pe cei pe care va trebui să-i privesc în ochi”.

Uciderea civililor este o crimă de război, conform Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale.

Potrivit statutului, „dirijarea intenționată a atacurilor împotriva populației civile sau împotriva unor civili individuali care nu participă direct la ostilități ar fi considerată una dintre încălcările grave ale legilor în conflictul armat internațional”.

Mărturii ale soldaților ruși

O mulțime de conversații telefonice neautorizate ale soldaților ruși au fost înregistrate și au ajuns în spațiul public. Multe dintre apeluri au avut loc în martie, în zona Bucha, o suburbie a Kievului unde au fost masacrați civili ucraineni.

Tot atunci au fost făcute publice înregistrări ale soldaților care vorbeau cu mamele, iubitele, soțiile și prietenii lor și cărora le povesteau despre atrocitățile pe care trebuie să le comită, obligați fiind. 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 218. Zelenski: „Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi”

Zelenski ar putea merge la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Ar fi prima ieșire din țară de la invazie
Zelenski: "Ucraina nu acceptă preluările de teritorii. Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi"

"Ucraina nu poate şi nu va suporta nicio încercare a Rusiei de a pune mâna pe vreo parte a pământului nostru", a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său zilnic, potrivit site-ului preşedinţiei, scrie News.ro. 

arestare FSB
Putin bagă "poezia" în închisoare. Trei poeți ruși au fost arestați, după ce au citit un text împotriva mobilizării parțiale

Un tribunal rus a dispus, miercuri, arestarea a trei tineri poeţi care au participat la o lectură literară împotriva mobilizării anunţate de autorităţi pentru războiul din Ucraina, unul dintre ei susţinând că a fost violat de poliţie în timpul arestării.

Rusia recunoaște ”erori” în mobilizarea dictată de Putin. Bătrâni bolnavi, moașe și studenți, chemați să meargă la război
Moscova se pregătește de anexare. În Piața Roșie sunt instalate scene și tribune pentru presupuse celebrări populare

În timp ce armata ucraineană aproape a încercuit orașul Lyman, ocupat din luna mai de ruși, Moscova se pregătește să anexeze regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie.

gazoduct nord stream
Nord Stream: A fost descoperită o a patra scurgere la conductă

Garda de Coastă suedeză a găsit o a patra scurgere pe conducta Nord Stream. Două dintre scurgeri au fost descoperite în zona suedeză, iar două în regiunea daneză.  

nord stream
Polonia, Norvegia și Danemarca au inaugurat un gazoduct strategic a doua zi după exploziile de la Nord Stream 1 și 2

Statele nordice și Germania investighează scurgerile majore de gaz din conductele Nord Stream 1 și 2, din Marea Baltică.

Vladimir Putin
Directorul CIA, despre mobilizarea parțială a lui Putin: „Armata lui nu are forță de muncă. Asta e numai una dintre probleme”

Directorul CIA, William Burns, a susținut că „mobilizarea militară parțială” a președintelui rus, Vladimir Putin, nu va îmbunătăți substanțial poziția Rusiei în război.

mobilizare rusia
Fuga de mobilizarea lui Putin are un preț mare. Cât costă un loc în mașinile care îi trec pe bărbații ruși granița cu Georgia

De la începutul lunii septembrie, mii de cetățeni ruși au trecut granița Rusiei cu Georgia. Dar din 21 septembrie, când a fost Putin a anunțat mobilizarea militară parțială, aproximativ 10.000 de persoane au trecut zilnic frontiera.

soldati rusi
Ce cred soldații ruși care au luptat pe front în Ucraina despre mobilizarea parțială a lui Putin. „Sincer, toți vor muri”

Campania de mobilizare parțială a lui Putin se desfășoară deja de aproximativ o săptămână. Unii recruți noi au fost deja trimiși pe front fără niciun fel de pregătire, alții dorm pe jos în barăci care arată mai mult ca niște celule de închisoare.

Putin acordă compensații de câte 75.000 de euro familiilor soldaților uciși în războiul din Ucraina
”Putin este un prost.” ”Nu am văzut nici măcar un fascist”. Înregistrări cu discuțiile soldaților ruși din Ucraina

Jurnaliștii de la New York Times au publicat înregistrările audio și traducerile apelurilor telefonice ale soldaților ruși aflați pe teritoriul Ucrainei, care se plângeau - în luna martie - către familiile și prietenii lor.  

nord stream
MAE rus: Avariile de la conductele Nord Stream s-au produs într-o zonă controlată de serviciile de informaţii americane

Ministerul de Externe rus a afirmat joi că avariile de la conductele Nord Stream care au determinat scurgeri de gaz în largul coastelor daneze şi suedeze s-au produs într-o zonă "aflată sub controlul" agenţiilor de informaţii americane, scrie Reuters.

referendum
Liderii a patru regiuni separatiste s-au deplasat la Moscova pentru a finaliza anexarea teritoriilor la Federația Rusă

Liderii a patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat la Moscova pentru a finaliza anexarea acestor teritorii după „referendumuri” considerate nişte „simulacre” de Kiev şi Occident.

Zelenski și Putin
Rusia a anunțat oficial că va anexa patru teritorii ale Ucrainei, după așa-zisele referendumuri

Rusia este gata să anexeze în mod oficial o porțiune din Ucraina, după o așa-zisă numărătoare a voturilor care arată sprijinul covârșitor din patru provincii pentru această decizie.  

nord stream
CNN: Oficialii europeni de securitate au observat nave rusești în apropierea scurgerilor de gaze de la conductele Nord Stream

Oficialii europeni de securitate au observat, luni și marți, nave militare rusești în apropierea scurgerilor de gaze de la conductele Nord Stream, potrivit unor surse al CNN.

vladimir putin
Cine l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin. „Super Spionul”, în fruntea listei publicației Politico

„Aventura” militară dezastruoasă a lui Vladimir Putin în Ucraina a ridicat o nouă perspectivă, aceea că guvernarea lui, de 22 de ani, s-ar putea apropia de sfârșit.

Papa Francisc
Papa Francisc a fost implicat în organizarea unui schimb de prizonieri în Ucraina

Papa Francisc a declarat că a fost implicat în organizarea unui schimb de prizonieri în Ucraina, deşi nu este clar rolul jucat de suveranul pontif.

 

prizoniere
Şase ucraineni au fost eliberaţi într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia. „Negocierile sunt o muncă dificilă”

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat că şase ucraineni au fost eliberaţi într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia.

vladimir putin
Vladimir Putin: Conflictul din Ucraina este unul dintre rezultatele prăbuşirii Uniunii Sovietice

Conflictele din fosta URSS, între care şi cel în desfăşurare dintre Rusia şi Ucraina, sunt, "bineînţeles", rezultatul "prăbuşirii Uniunii Sovietice", a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că seamănă discordie.

soldati ucraina
Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

Citește și...
Ucraina ar fi capturat un soldat rus care ar avea legătură cu atrocităţile de la Bucea
Ucraina ar fi capturat un soldat rus care ar avea legătură cu atrocităţile de la Bucea

Serviciul de securitate ucrainean afirmă că un soldat rus capturat în timpul luptelor în regiunea Herson, în această lună, ar avea legătură cu atrocităţile petrecute la Bucea, lângă Kiev, în luna martie, potrivit CNN.

 

Soldatul britanic capturat de ruși și forțat să asculte ABBA în mod repetat și torturat: „A fost Iadul pe Pământ”
Soldatul britanic capturat de ruși și forțat să asculte ABBA în mod repetat și torturat: „A fost Iadul pe Pământ”

Un soldat britanic capturat de forțele susținute de ruși în Ucraina a spus că a fost forțat să asculte „Mamma Mia” de la ABBA în mod repetat în timp ce era torturat.

Atac armat la o școală din Rusia, soldat cu 13 morți. Atacatorul, care s-a sinucis, purta un pulover cu o svastică roșie
Atac armat la o școală din Rusia, soldat cu 13 morți. Atacatorul, care s-a sinucis, purta un pulover cu o svastică roșie

În Rusia a avut loc un masacru la o școală din centrul ţării. Un individ înarmat cu două pistoale a deschis focul în interiorul unității de învățământ.

Cele trei promisiuni pe care Zelenski le face fiecărui soldat rus care se predă: Mai bine decât să mori ca un criminal
Cele trei promisiuni pe care Zelenski le face fiecărui soldat rus care se predă: Mai bine decât să mori ca un criminal

Președintele Volodimir Zelenski a transmis că Ucraina garantează militarilor ruși care se predau un tratament civilizat, secretizarea circumstanțelor predării și posibilitatea de a nu se întoarce în Rusia.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.