Soarta tragică a copilului care și-a salvat mama de la moarte. A rămas fără o bucată de creier


Ultimul update: Joi 06 Decembrie 2018 15:24
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018 15:15
Categorie: Stiri externe
Ivan Krapivin

Final dureros într-un caz care a întristat și emoționat Rusia. Un copil de 14 ani a murit pe 5 decembrie după un an de chinuri pentru că a încercat să-și salveze mama de la moarte.

Ivan Krapivin, în vârstă de 14 ani, din orașul nordic Severodvinsk a devenit un erou în Rusia. A murit după mai bine de un an de comă fără să știe că mama lui l-a abandonat în cele din urmă, relatează Russia Today.

În mai 2017, băiatul a intervenit în timpul unei bătăi între mama lui și vecinul ei de apartament, un fost deținut condamnat pentru omor. Bărbatul, băut, a atacat-o pe aceasta cu un cuțit și o halteră.

Femeia a fost înjunghiată de câteva ori iar copilul lovit cu furie de 3 ori cu haltera în cap. Ca o ironie a sorții, mama s-a recuperat după rănile provocate de cuțit, însă copilul care s-a sacrificat pentru ea, nu. Ivan a avut de îndurat mai multe operații - a rămas fără partea frontală a craniului, o porțiune din creier i-a fost scoasă și timp de un an a stat în comă.

Ca soarta să-i fie si mai tristă, după ce și-a revenit, mama lui nici nu a venit la spital să-l vadă. Copilul a stârnit compasiunea rușilor care au donat bani pentru el. Autoritățile au decăzut-o pe mamă din drepturi și i-au dat custodia unui frate mai mare al copilului.

Femeia a recunoscut la o emisiune din Rusia că are probleme cu băutura și a cerut iertare pentru comportamentul ei. Atacatorul celor doi a fost condamnat la 14 ami și 6 luni de închisoare, plus să plătească daune de 1 milion de ruble victimelor sale.

După moartea copilului, o anchetă a fost declanșată pentru a stabili cum cei doi au fost repartizați de autorități să locuiască împreună cu un fost criminal. Casa șubredă a familiei urma să fie demolată ca parte a unui program de renovare iar cei doi au fost obligați să împartă o locuință cu un fost deținut.

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: rt.com

VIDEO PROTVPLUS.RO