Proteste lângă reședința premierului israelian Netanyahu. Oamenii cer demisia guvernului

Ultima actualizare: 25-07-2020 20:31
Proteste in Israel
Profimedia

Câteva sute de oameni protestează împotriva premierului Benjamin Netanyahu, lângă reledința sa din Ierusalim. Întreaga zonă a fost închisă de autorități, accesul fiind permis doar celor care locuiesc în cartier, scrie Times of Israel.

Oamenii au ieșit în stradă pentru a reclama Guvernului modul în care a gestionat criza provocată de Covid-19.

Un bărbat a fost reținut lângă casa Netanyahu, însă a fost eliberat în scurt timp. Acesta a pătruns într-o zonă izolată de poliție și a refuzat să plece în ciuda insistențelor ofițerilor, potrivit postului de televiziune Kan.

 

După ce mulţi şi-au pierdut locurile de muncă, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut şi au fost reimpuse măsuri restrictive, israelienii au ieşit în stradă aproape zilnic pentru a manifesta împotriva Guvernului, scrie News.ro.

Furia lor a fost amplificată de acuzaţiile de corupţie aduse lui Netanyahu, pe care el le neagă.

În prezent, rata şomajului este de 21% în Israel.

În luna mai, după două luni de la impunerea unei carantine parţiale, şcolile şi mai multe firme au fost redeschise în Israel. După ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut, mulţi dintre experţii în sănătate au spus că Guvernul a acţionat prea devreme, neglijând paşii epidemiologici necesari pentru a controla epidemia odată ce economia a fost relansată.

Benjamin Netanyahu a anunţat mai multe pachete de ajutor economic. Multe au fost criticate ca fiind ineficiente, iar altele au demarat greu.

Cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, Israel a raportat aproximativ 50.000 de contaminări cu noul coronavirus şi 400 de decese asociate Covid-19.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO