Site-ul Departamentului de Stat a anunţat prematur sfârşitul mandatului lui Trump

Ultima actualizare: 12-01-2021 11:06
Donald Trump
Agerpres

Site-ul Departamentului de Stat de la Washington a postat luni, pentru scurt timp, o biografie a preşedintelui în exerciţiu, cu următorul comentariu: „Mandatul lui Donald J. Trump s-a încheiat la 2021-01-11 19:48:41”, notează France Presse.

Miliardarul republican, învins în alegerile prezidenţiale din noiembrie, va rămâne, teoretic, în funcţie până la 20 ianuarie, ziua când va fi învestit succesorul său, democratul Joe Biden, adică nouă zile mai târziu decât a apărut pe site-ul Departamentului de Stat.

În urma asaltului dat de susţinătorii săi asupra Capitoliului săptămâna trecută, s-au înmulţit însă apelurile la demisia lui Trump, unele venite chiar din partea unor aleşi republicani, în vreme ce democraţii au iniţiat un demers legislativ pentru a încerca destituirea preşedintelui.

Site-ul Departamentului de Stat a mai anunţat pentru scurt timp şi încheierea mandatului vicepreşedintelui Mike Pence. Luni, în mijlocul după-amiezii, un mesaj care invoca 'probleme tehnice' apărea pe paginile respective.

Solicitat de AFP, Departamentul de Stat nu a oferit nicio explicaţie.

Potrivit site-ului de ştiri Buzzfeed, care citează doi diplomaţi sub acoperirea anonimatului, 'un angajat nemulţumit' este cel care a operat modificările în biografiile preşedintelui Trump şi vicepreşedintelui Pence, iar secretarul de stat Mike Pompeo a cerut deschiderea unei anchete interne pentru identificarea autorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO