Sistemul prin care elevii unei scoli din SUA invata matematica cu drag. Notele obtinute sunt cu 60% mai mari


Ultimul update: Duminica 01 Februarie 2015 02:29
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015 08:01
Categorie: Stiri externe

Joaca este cea mai buna metoda de a invata matematică. O demonstreaza o scoala din Michigan, cu jocuri video in care elevii isi inving adversarii facand calcule rapide si dand raspunsurile corecte.

Scoala cu pricina se lauda ca a reusit astfel sa ridice notele a 60 la suta dintre elevi. Iar profesorii dau asigurari ca pasiunea pentru matematica astfel dobandita va ramane si dupa ce se termina joaca.

In loc de tabla si caiete, se folosesc jocuri online in care elevii aplica ceea ce au invatat. Pentru ei e mai amuzant, iar profesorul nu trebuie sa mai corecteze lucrari.

''Elevii afla imediat daca fac ceva bine sau nu, iar asta e foarte important'', a spus Kelly Derango, profesor de matematica.

La randul sau profesorul vede in timp real unde e nevoie sa insiste cu explicatiile. In trei luni, de cand se foloseste aceasta metoda de predare, 60 la suta dintre elevi si-au marit notele.

Un baietel este exemplul perfect. In prima zi de scoala i-a spus profesorului ca nu se pricepe la matematica. Acum e materia lui preferata. Elevii nu se intrec doar intre ei, ci si cu alte scoli. Acum sunt intr-o batalie apriga cu o scoala din Italia.

Parintilor care inca se mai arata neincrezatori, profesorii le explica:

''Succesul in sine este o recompensa si ii va determina sa invete mai mult, chiar si in lipsa jocurilor'', a mai spus Derango.

Tags: jocuri, matematica, sua,

VIDEO PROTVPLUS.RO