Serbia a primit un milion de doze din vaccinul anti-Covid chinezesc Sinopharm

Ultima actualizare: 16-01-2021 17:11
Vaccin

Un milion de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm contra Covid-19 au sosit sâmbătă în Serbia, ţară care a început vaccinarea înainte de Crăciun, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, potrivit AFP.

"Un milion de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm au ajuns în Serbia", a declarat Vucic pe Instagram, pozând alături de avionul care a transportat dozele pe aeroportul din Belgrad, conform News.ro.

"Suntem mândri de prietenia noastră cu China", a adăugat el, precizând că speră să se poată vaccina şi el în curând cu acest vaccin.

Acest vaccin chinez va putea fi administrat în Serbia de îndată ce va fi autorizat oficial, probabil de duminică sau luni, potrivit autorităţilor.

Serbia, ţară cu 7 milioane de locuitori, a devenit pe 24 decembrie cea de-a treia ţară din Europa care a lansat campania de vaccinare, după Marea Britanie şi Elveţia, cu 5.000 de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer/ BioNTech.

În acea zi, 20.500 de persoane - personal medical şi persoane în vârstă din casele de bătrâni - s-au putut vaccina.

Ţară care îşi doreşte aderarea la Uniunea Europeană, dar care are relaţii bune cu Moscova şi Beijing, Serbia contează pe vaccinul chinez Sinopharm, precum şi pe cel rusesc Sputnik V.

Laboratorul Sinopharm a anunţat pe 30 decembrie o eficienţă de 79% pentru vaccinul său anti-Covid, devenind primul laborator chinez care precizeaz cifre legate de eficienţa unui vaccin contra SARS-CoV-2.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO