"Se rostogoleau deasupra mea. Am crezut ca sunt bombe". Marturiile ucrainenilor din satele unde a plouat la propriu cu oameni

Ultima actualizare: 22-07-2014 07:00

Oameni care cadeau din cer, fum si miros de moarte. Sunt marturiile socante ale satenilor ucraineni din zona deasupra careia avionul malaysian a fost pulverizat in aer.

Cadavrele pasagerilor zborului MH17 au fost imprastiate peste tot: pe strazi, in gradinile si in curtile oamenilor. Autoritatile au cerut inclusiv ajutorul unor mineri, care au fost trimisi sa caute victimele prin lanurile de porumb si floarea soarelui.

Zeci de trupuri ale pasagerilor sau fragmente din ele au fost azvarlite in gospodariile din doua sate invecinate de la granita Ucrainei cu Rusia. Localnicii sunt si acum traumatizati de scenele pe care le-au trait. Au descoperit cadavre pe ulite, in gradini sau pe acoperisuri.

"O sa fiti socati , foarte socati. Totul a inceput cu un zgomot de avion. Apoi a fost o explozie, apoi au inceput sa cada ceva din cer. Era un nor negru in directia aceea, spre satul Grabovo. Aripile si partea centrala a avionului au explodat probabil, dar aici au inceput sa cada trupuri din cer. Pur si simplu ploua cu oameni, pe acoperisuri, in gradini", au povestit localnicii.

"Trupurile pasagerilor zburau spre mine. Acolo e casa mea. Se rostogoleau deasupra mea si au inceput sa cada. Am crezut ca sunt bombe. Si el a crezut la fel, am crezut ca vor exploda", au mai povestit acestia.

O echipa de mineri a fost trimisa sa perie zona, in cautarea victimelor: "Dupa tot ce s-a intamplat, trebuie sa ajutam, am venit aici ca sa ajutam la recuperarea cadavrelor. Cred ca avionul s-a depresurizat si oamenii au fost aruncati si au cazut din cer. Unele trupuri sunt goale, hainele le-au fost smulse. I-am gasit, atat pe ei cat si resturile de haine. Am gasit trupuri incarcerate in scaune, unii au cazut cu tot cu scaune".

Urmeaza ca toate aceste ramasite omenesti sa fie adunate, pentru a se putea face, ulterior, identificarea prin teste ADN. Numai asa, familiile victimelor vor putea sa le inmormanteze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO