Se intampla si miracole in Haiti, unde se mai gasesc inca supravietuitori

Ultima actualizare: 03-10-2012 00:44

Speram sa nu fie ultimul miracol la care asistam in Haiti, au spus pompierii francezi care au reusit sa aduca la lumina un barbat in varsta de 24 de ani.

S-a intamplat chiar in Port-au-Prince, dupa 11 zile de la cutremurul care, potrivit ultimului bilant, a curmat peste 120.000 de vieti.

Barbatul, care se afla intr-un hotel cand a avut loc cutremurul, a fost gasit de fratele sau. Acesta i-a auzit strigatele si a alertat imediat o echipa greaca. Marele noroc a fost ca in tot acest timp omul a reusit sa se miste, tarandu-se sub un birou cat de cat stabil, si a gasit printre daramaturi cateva cutii de suc.

Cu greu, pompierii au reusit sa sape un tunel in mormanul de lemn si beton, care masura 4 metri. Le-a luat apoi patru ore ca sa-l aduca la suprafata pe barbat. Acesta a mai gasit putere sa le multumeasca celor care l-au salvat. Era infometat si extrem de deshidratat, insa nu parea sa aiba alte rani. In plus, era perfect constient si le-a povestit reporterilor ca nu a tipat, ci a batut in lemn si s-a rugat.

Operatiunile de cautare s-au incheiat oficial sambata dimineata; cele 62 de echipe internationale care inca sunt in Haiti nu vor abandona totusi cautarile, cat timp exista speranta ca vor mai gasi pe cineva in viata.

Autoritatile haitiene au declarat ca, pana acum, au recuperat cadavrele a 120.000 de oameni, dar ca numarul victimelor este cu siguranta mult mai mare. In plus, Institutul american de geofizica avertizeaza ca riscul unor replici seismice puternice, de pana la 6 grade pe scara Richter, ramane ridicat in urmatoarea luna.

Povestea romanului care a supravietuit calvarului din Haiti

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO