Schimbările climatice, subiect de dezbatere între Weber și Timmermans. „Ciudați de dreapta”


Ultimul update: Miercuri 08 Mai 2019 11:42
Data publicarii: Miercuri 08 Mai 2019 11:32
Categorie: Stiri externe
Manfred Weber, Frans Timmermans

Principalul candidat al Partidului Popular European (PPE) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat marți că numai câțiva „ciudați de dreapta” ar pune la îndoială importanța combaterii schimbărilor climatice.

La o dezbatere televizată marţi noaptea cu principalul candidat al social-democraţilor, Frans Timmermans, Weber a declarat:

„În afară de „câţiva ciudaţi de dreapta”, cu toţii ştim că subiectul climei este unul esenţial pentru noi”. Weber şi-a cerut scuze pentru această exprimare imediat după, potrivit News.ro.

Dezbaterea care a avut loc la postul de stat german ARD a fost a doua dintre cei doi candidaţi.

„Ca europeni, nu puteTim salva clima singuri”, a afirmat Weber, făcând apel la UE să lucreze şi cu alte ţări pe această problemă, printre care SUA şi China.

„Următorul preşedinte al Comisiei trebuie să fie responsabil de protejarea climei”, a declarat olandezul Timmermans, vorbind fluent în germană.

Timmermans a acuzat PPE că este „un dinozaur când vine vorba de aceste probleme”. El a afirmat că în trecut majoritatea muncii privind clima şi politicile de mediu a fost făcută de stânga, de verzi şi de partidul său.

În afară de schimbările climatice, securitatea şi migraţia au fost subiecte importante în timpul dezbaterii de 90 de minute. Timmermans a lăudat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru acţiunile sale în 2015 în timpul crizei refugiaţilor: „A salvat Europa cu umanitatea sa”.

Cei doi au vorbit şi despre planurile lor de viitor dacă vor fi aleşi.

„Visul meu este să alegem direct un preşedinte al Comisiei în viitor”, a afirmat Timmermans.

„Comisia mea va fi compusă 50% din femei”, a declarat Weber.

Timmermans a sugerat că Germania ar trebui să încerce acest lucru prin nominalizarea unui candidat feminin pentru poziţia lor de comisar, notând că precedenţii comisari au fost bărbaţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO