Scandalul WikiLeaks:cea mai mare scurgere de informatii secrete din istorie


Ultimul update: Marti 29 Mai 2012 10:31
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Casa Alba a condamnat ferm publicarea a sute de mii de mesaje confidentiale si Hillary Clinton a vorbit chiar despre "un atac la adresa comunitatii internationale".

250.000 de mesaje confidentiale, care contin descrieri nu tocmai magulitoare la adresa liderilor lumii, sunt acum la vederea oricarui curios. Analistii estimeaza ca aceasta este una dintre cele mai mari scurgeri de informatii secrete din istorie, iar americanii au inrosit telefoanele, cerandu-si scuze de la cei mentionati in mesaje.

Purtatorul de cuvant de la Casa Alba a mers si mai departe, gasindu-i deja vinovati pe angajatii WikiLeaks.

Regele Abdullah al Arabiei Saudite i-a indemnat pe americani sa "reteze capul sarpelui", adica sa atace Iranul pentru a distruge programul nuclear al Teheranului. Mahmud Ahmadinejad a reactionat imediat, declarand ca totul nu este decat o strategie pusa la cale de americani, "un act satanic" menit sa semene discordie intre Iran si vecinii sai.

Casa Alba a ordonat revizuirea procedurilor de securitate, in speranta ca va evita noi dezvaluiri.

Pana una alta, viitoarea tinta a site-ului WikiLeaks este o importanta banca americana, ale carei documente secrete vor dezvalui existenta unui "ecosistem al coruptiei".

Tags: wikileaks, spionaj,

Exploziv. Google a fost hacker-it de guvernul Chinei
Wikileaks: Angajatii companiei romanesti Danubis Global au ucis 3 irakieni
Teama la Pentagon. Se vor publica 400.000 de dosare secrete despre Irak
VIDEO PROTVPLUS.RO