Scandal la nivel înalt în SUA. Guvernatorul statului New York, acuzat de hărțuire sexuală

Andrew Cuomo
Agerpres

Guvernatorul statului New York, Andrew M. Cuomo, este acuzat că a hărțuit sexual mai multe femei, inclusiv angajați guvernamentali, și s-a răzbunat împotriva cel puțin unei femei, care s-a plâns în public. 

Aceasta este concluzia unui un raport al procurorului general al statului New York, publicat marți.

Potrivit New York Times, raportul de 165 de pagini arată că Andrew Cuomo, un democrat aflat la al treilea mandat, dar și colaboratorii săi, au realizat un mediu de lucru toxic în biroul de lucru, plin de frică și intimidare, ”și a creat un mediu de lucru ostil. ”

Guvernatorul Cuomo a hărțuit sexual actuali și foști angajați ai statului, încălcând atât legile federale, cât și legile statului”, se arată în raportul procurorului general Letitia James.

Ancheta independentă a constatat că guvernatorul Cuomo a hărțuit mai multe femei, dintre care multe erau femei tinere, pe care le-a pipăit, le-a sărutat, îmbrățișat și a făcut comentarii neadecvate”.

Citește și
Zhang Jun
Scandal la ședința Consiliului de Securitate al ONU. China atacă SUA: "Aţi provocat suficiente probleme în lume"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Procuroarea James spune că raportul a dezvăluit „o imagine profund tulburătoare, dar clară” și „o conduită care corodează însăși țesătura și caracterul guvernului nostru, de stat care luminează nedreptățile care pot fi prezente la cele mai înalte niveluri de guvernare”.

Concluziile raportului ar putea ajuta procesul de destituire a lui Cuomo în legislatura de stat, pe care democrații îl controlează în mod covârșitor, ducând la apeluri suplimentare pentru demisia sa și influențând opinia publică, în condițiile în care se consideră că va candida pentru un al patrulea mandat.

Avocații externi angajați de comisia judiciară a Adunării analizează în prezent nu doar revendicările de hărțuire sexuală, ci și o serie de scandaluri cu o temă comună: dacă Cuomo a abuzat sau nu de puterea sa în timp ce era în funcție.

Ancheta a fost condusă de doi avocați externi angajați de Letitia James, procurorul general al statului: Joon H. Kim, fost procuror federal de vârf, și Anne L. Clark, un cunoscut avocat.

"Ancheta noastră a dezvăluit că acestea nu au fost incidente izolate", a spus marți Kim. „Au făcut parte dintr-un tipar”.

Membrii partidului său l-au criticat, ridicând întrebări cu privire la capacitatea sa de a guverna și cerându-i să demisioneze.

Adunarea Legislativă a statului New York a lansat o anchetă amplă privind punerea sub acuzare. Se examinează, printre alte aspecte, modul în care guvernatorul a gestionat casele de bătrâni în timpul pandemiei, pe care procurorii federali au început să-i investigheze.

Cu toate acestea, în ciuda reacțiilor politice critice, guvernatorul Cuomo a refuzat să demisioneze. El a negat în repetate rânduri orice acțiune greșită în mod deliberat, cerându-și scuze pentru interacțiunile care ar fi putut face femeile „să se simtă inconfortabil”.

La sfârșitul lunii februarie, Lindsey Boylan, fostă funcționară de dezvoltare economică în administrația Cuomo, a devenit prima femeie care a lansat acuzații împotriva guvernatorului. Boylan a spus că guvernatorul Cuomo le-a sugerat să joace „strip poker” într-un avion, în timp ce se aflau într-o călătorie de lucru, și a susținut că guvernatorul a sărutat-o ​​pe buze în biroul său din Manhattan.

Câteva zile mai târziu, Charlotte Bennett, fostă asistentă executivă a lui Cuomo, a declarat pentru The New York Times că guvernatorul a făcut anumite comentarii pe care le-a luat ca aluzii sexuale, în timp ce erau singuri în biroul său din Albany, anul trecut. Bennett a afirmat că Andrew Cuomo a susținut că este în căutarea unei prietene și a întrebat-o dacă este monogamă și dacă a întreținut relații sexuale cu bărbați mai în vârstă.

La începutul lunii martie, o actuală asistentă, care nu a fost identificată public, a lansat una dintre cele mai grave acuzații: a spus că guvernatoru a pipăit-o sub bluză în timp ce erau singuri la etajul al doilea al conacului executiv, în Albany, la sfârșitul anului trecut.

Cuomo a negat acuzația femeii, susținând că nu a atins niciodată pe nimeni într-un mod necorespunzător.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Scandal în SUA, după ce un student şi-a vaccinat mai mulţi prieteni. Cum se apără tânărul
Scandal în SUA, după ce un student şi-a vaccinat mai mulţi prieteni. Cum se apără tânărul

Scandal în Philadelphia, SUA, după ce un student şi-a vaccinat mai mulţi prieteni.

Scandal la ședința Consiliului de Securitate al ONU. China atacă SUA:
Scandal la ședința Consiliului de Securitate al ONU. China atacă SUA: "Aţi provocat suficiente probleme în lume"

Ambasadorul chinez la ONU Zhang Jun a atacat în mod foarte virulent Statele Unite, într-o videoconferinţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema viitorului guvrnanţei mondiale, la care au participat mai muşţi şefi de stat şi miniştri, relatează AFP.

Împușcături ”ca la războiul din Vietnam” într-un oraș din SUA: 2 morți și 16 răniți
Împușcături ”ca la războiul din Vietnam” într-un oraș din SUA: 2 morți și 16 răniți

Două persoane au murit și alte 16 au fost rănite după un schimb de focuri de armă într-un stat din New York, a anunțat Departamentul de Poliție din Rochester.

VIDEO. Scandal în SUA. Poliția a deschis focul asupra unei mașini în care se aflau 5 copii
VIDEO. Scandal în SUA. Poliția a deschis focul asupra unei mașini în care se aflau 5 copii

Un nou scandal în SUA a fost provocat de o intervenție a polițiștilor din Georgia, care au deschis focul asupra unei mașini în care se aflau cinci minori, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, relatează News4Jax.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.